Η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει: Επίδομα Επικινδυνότητας στους Μαχητές των Νοσοκομείων μας – Ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

ΘΕΜΑ: Επίδομα Επικινδυνότητας στους Μαχητές των Νοσοκομείων μας – Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του Υγειονομικού Προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων που δίνει τη μάχη με τον COVID-19.)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1.  Μάχη για όλους τους Έλληνες δίνουν αυτό το χρονικό διάστημα οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των πολιτικών και στρατιωτικών Νοσοκομείων όλης της χώρας, βρισκόμενοι στο πλευρό των ασθενών για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με τον COVID -19 (κορωνοϊό) καθώς και κάθε άλλο περιστατικό που καταφθάνει στις νοσηλευτικές μονάδες. Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά έχουν αυξήσει δραματικά την πίεση στον δημόσιο τομέα της υγείας.
  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση, τις ευχαριστίες της και τον θαυμασμό των στρατιωτικών όλης της χώρας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού ιατρικού –  νοσηλευτικού προσωπικού, τους μεγάλους ήρωες των τελευταίων ημερών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της επιδημίας.
  1. Οι εξελίξεις με την επιδημία του COVID-19 (κορωνοϊού), αναδεικνύουν για άλλη μια φορά, την ανάγκη για ένταξη του υγειονομικού προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (νοσηλευτικού προσωπικού, βοηθών νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και όλου του παραιατρικού προσωπικού των εργαστηρίων), στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος που καθορίζεται στο (α) σχετικό και του επαγγέλματος τους, στην κατηγορία των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, όπως είχε επισημάνει η Ομοσπονδία μας με το (δ) σχετικό έγγραφο της. Δείτε εδώ
  1. Παράλληλα ζητούμε να προβλεφθεί ΑΜΕΣΑ η καταβολή του επιδόματος κινδύνου που καθορίζεται στο (γ) σχετικό, για το χρονικό διάστημα που θα αντιμετωπίζεται «η μάχη για την εξάλειψη του COVID-19 (κορωνοϊού)» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Στρατιωτικών νοσοκομείων.

 

  1.  Επίσης να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στα στρατιωτικά Νοσοκομεία και να γίνει άμεσα προμήθεια των αναγκαίων υλικών και ατομικών μέσων προστασίας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

  1.  Η υλοποίηση των αιτημάτων αυτών, θα εξισορροπήσει την άνιση μεταχείριση που υφίσταται το ανωτέρω προσωπικό, όπου το πολιτικό νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύουν σε δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία, εντάσσεται στο ειδικό καθεστώς, ενώ οι στρατιωτικοί με την ειδικότητα του νοσηλευτή όχι, παρόλο που οι προϋποθέσεις του νόμου είναι ίδιες.
  1. Οφείλουμε όλοι μας να τιμήσουμε τους ανθρώπους που συστρατεύονται αυτές τις δύσκολες στιγμές, στη μάχη για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας για όλους μας και οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου.
  1. Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, πιστά στις υποχρεώσεις μας, συνεχίζουμε και σε αυτή την κρίση να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Συνεχίζουμε να εκτελούμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας, φέροντας σε πέρας την αποστολή μας, ευελπιστώντας πως θα υλοποιήσετε τις αυτονόητες δεσμεύσεις σας περί ίσης μεταχείρισής μας στον εργασιακό χώρο.
  1.  Εισηγητής θέματος, Γραμματέας Ισότητας: Αικατερίνη Κιουρτσίδου, τηλ. 6983513068.
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377

 

RSS