Με πρόταση ΕΣΠΕΑΜ/Θ η Καταβολή Αποζημιώσεων σε στελέχη του Στρατού Ξηράς στον Έβρο.

Η Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, στο αίτημα της  για την πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι συνάδελφοι μας εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου, εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στον Ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα με εντολή του ΓΕΣ ξεκίνησε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2020 η καταβολή των δεδουλευμένων υπηρεσιών στους λογαριασμούς των συναδέλφων μας.

Η απόφαση αυτή  δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες της  ΕΣΠΕΑΜ/Θ, η οποία από τις 16 Ιουλίου 2020, είχε αποστείλει σχετική  επιστολή προς τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, για την πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν  εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου,

Ακολούθως στις 21 Ιουλίου 2020 ο κ. Χρήστος Δερμετζόπουλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τους συναρμόδιους  Υπουργούς  Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα.

Απαντώντας στις 17 Αυγούστου 2020, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως το συγκεκριμένο αίτημα εξετάστηκε αρμοδίως, από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και ήδη έχει προωθηθεί προς το καθ’ ύλη αρμόδιο και συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εγκριθεί η σχετική ενίσχυση.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στην περιφέρεια ΑΜΘ ότι τα Μέλη του ΔΣ της Ένωσης θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη και την επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

 

Χρήστος Δελής

Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΠΕΑΜΘ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ Χ. ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

RSS