Πρόταση Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ: Στo Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης τα Νατοϊκά Global Hawk

Σε τρία Ελληνικά αεροδρόμια είναι πιθανό να σταθμεύουν από το Φθινόπωρο και μετά, τα μη επανδρωμένα νατοϊκά  αεροχήματα (UAV), RQ 4 D Global hawk, αμερικανικής κατασκευής.

Συγκεκριμένα εξετάζεται η στάθμευση των  UAV στα αεροδρόμια της πολεμικής αεροπορίας στη Σούδα, τη Λάρισα και τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιτελείς του ΝΑΤΟ/NAGSF θα πραγματοποιήσουν στα συγκεκριμένα τρία αεροδρόμια, εντός του Αυγούστου 2019, αναγνωριστική επίσκεψη (Site Survey) με σκοπό την εξέταση της δυνατότητας εξυπηρέτησης Συμμαχικών μη επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Η επιλογή του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος για την φιλοξενία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, θα αποτελέσει μια σημαντική αναβάθμιση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει και του επιχειρησιακού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας – Θράκης και Βορείου Αιγαίου.

Για τον σκοπό αυτό η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), καλεί τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αλλά και της  Περιφέρειας ΑΜΘ σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης με τις άρτιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος προκειμένου να επιλεχθεί για την φιλοξενία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

RSS