Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Τo Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης  Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια  επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο  Hydrama Grand Hotel στη Δράμα.  Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Δελής και ο Ταμίας κ. Χρήστος Μασάνης.

Τα Μέλη της  Ένωσης ενημέρωσαν τον κ. Υφυπουργό για τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) σε ότι αφορά

–   Τη δωρεάν μετακίνηση όλων των Στρατιωτικών με τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.), με την επίδειξη των στρατιωτικών δελτίων ταυτότητας,  όπως ακριβώς εφαρμόζεται για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, των Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετους υποχρέωσης) και το ένστολο προσωπικό και Δοκίμων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

–   Την εξαίρεση των στρατιωτικών από την καταβολή του αντιτίμου διέλευσης των Σταθμών Διοδίων της περιοχής υπηρέτησής τους ή την δυνατότητα χορήγησης ορισμένου αριθμού ελεύθερων διελεύσεων μηνιαίως,  προκειμένου να μην επιβαρύνονται τη μετακίνηση τους κατά τον χρόνο μετάβασης τους προς τις Μονάδες που υπηρετούν και της επιστροφής τους, στον τόπο κατοικίας τους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως παρόλο που η επίλυση των  ανωτέρω θεμάτων άπτονται των  αρμοδιοτήτων του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος θα αναμένει τις αναλυτικές προτάσεις της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να τις μεταφέρει στον πολιτικό του προιστάμενο υποστηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Επιπρόσθετα,  τα μέλη της Ένωσης  ζήτησαν από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών να στηρίξει  από κοινού με το Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπλούχο Κωνσταντίνο την πρόταση της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, για την απαλλαγή του Επιδόματος Παραμεθορίου από την προσμέτρηση του στο εισόδημα των στρατιωτικών που υπηρετούν σε Μονάδες του Νομού Δράμας και τις υπόλοιπες παραμεθόριες  περιοχές της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Χώρας γενικότερα, λόγω των επιπτώσεων που παρατηρούνται στην λήψη των προνοιακών επιδομάτων πρόταση την οποία ο κύριος Υφυπουργός χαρακτήρισε ως πολύ σωστή και αναγκαία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

 

Χρήστος Δελής

Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

 

RSS