ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME TON ΣΤΡΑΤΗΓΟ Ε.Α. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΕΠΙΤΙΜΟ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΕΒΡΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

ΕΠΙΤΙΜΟ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-

ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΕΒΡΟΥ

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017, συνάντηση της  (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) με τον Στρατηγό ε.α. Δημοσχάκη Αναστάσιο, Επίτιμο Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας- Βουλευτή Ν. Έβρου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης και ο Αντιπρόεδρος  κ. Παναγιώτης Βερβερίδης.

Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον κ, Δημοσχάκη  για τον σκοπό ίδρυσης της Ένωσης και τα προβλήματα του Κλάδου, διατυπώνοντας τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, σε θέματα που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων Στρατιωτικών. Επιπρόσθετα κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στον χώρο της συλλογικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών και στην επιχειρούμενη προσπάθεια αποκλεισμού Ενώσεων οι οποίες προέκυψαν μέσα από τις ανάγκες των στρατιωτικών για ενιαία εκπροσώπηση με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό και στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι με διχαστικές πρακτικές, βίαιες καταργήσεις Ενώσεων και συλλογικοτήτων, κομματικές ή κατευθυνόμενες αντιπαραθέσεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μεθοδεύσεις δεν υπηρετείται  η ανάγκη για  ενότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις που είναι απαραίτητη για την ομαλή τους λειτουργία.

Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Δημοσχάκη να μεταφέρει την αγωνία των στρατιωτικών, συνοδευόμενη από την δική του πολύτιμη εμπειρία στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι από κοινού οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τύχουν του σεβασμού όλων όσων διατείνονται ότι προσπαθούν να περιφρουρήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν.

Ο κ. Δημοσχάκης απαντώντας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε πως είναι σύμφωνος με την δημιουργία Ενώσεων Στρατιωτικών υπό συγκεκριμένους όρους λόγω της φύσης του επαγγέλματος και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή της συλλογικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών θα πρέπει να τύχει της ένθερμης υποστήριξης όλων προκειμένου από κοινού όλοι οι στρατιωτικοί να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να συνδιαμορφώσουν τις προτάσεις και τα αιτήματα τους ως εργαζόμενοι αυτής της χώρας.

Δεσμεύθηκε δε ότι θα  μεταφέρει στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχει ως εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, την αγωνία και την ανησυχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την επιχειρούμενη προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης έκφρασης των στρατιωτικών και θα προωθήσει, σχετικό υπόμνημα, των κυριοτέρων αιτημάτων που του κατατέθηκε από το Προεδρείο της Ένωσης.

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σμηναγός Παναγιωτίδης Νικόλαος

Αντισμήναρχος Αυγερινός Κυριάκος

RSS