ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) κα Αναστασία Γκαρά

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  Ε.Σ.ΠΕ. Α.Μ/Θ  ΜΕ ΤΗΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ)

κα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΑΡΑ

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017, συνάντηση  της  (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ)  με την Βουλευτή Έβρου (ΣΥΡΙΖΑ),  κα Αναστασία Γκαρά. Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό περιβάλλον παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης και ο Αντιπρόεδρος  κ. Παναγιώτης Βερβερίδης.

Τα  μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν αναλυτικά την κα Γκαρά για τα προβλήματα του Κλάδου των στρατιωτικών και διατύπωσαν τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως:

–     Μεταθέσεις Στρατιωτικών,

–     Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών με συζύγους εργαζόμενους στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα,

–     Αποζημίωση φύλλων πορείας  και νυχτερινής απασχόλησης στρατιωτικού προσωπικού,

–     Επίδομα παραμεθορίου,

–     Βαθμολογική εξέλιξη εθελοντών μακράς θητείας    (ΕΜΘ) – αποστρατείες λόγω ορίου ηλικίας,

–     Διευκολύνσεις εν ενεργεία στελεχών με επιμέλεια  ΑΜΕΑ

–     Ενίσχυση παθόντων εν ενεργεία στελεχών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας

–    Έκδοσης πολιτικών δελτίων ταυτότητας για την δυνατότητα απρόσκοπτων μετακινήσεων στο εξωτερικό, φοιτητικές άδειες κ.λπ.

Η κα Γκαρά απαντώντας στα μέλη του Δ.Σ.  τόνισε ότι τα αιτήματα τους θα τύχουν της δέουσας σημασίας και προσοχής και θα αναλυθούν προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης τους με γνώμονα το επιφορτισμένο οικονομικό περιβάλλον.

Τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την Βουλευτή και δεσμεύθηκαν από κοινού για επόμενες συναντήσεις και περαιτέρω ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά οι στρατιωτικοί ως εργαζόμενοι.

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σμηναγός Παναγιωτίδης Νικόλαος

 

Αντισμήναρχος Αυγερινός Κυριάκος

RSS