Αδικία στη χορήγηση των ειδικών αδειών του Υγειονομικού προσωπικού που υπηρετεί στα ΚΙΧΝΕ

 

ΠΡΟΣ:

 

ΚΟΙΝ :

 

Π.ΟΜ.Ε.Ν.Σ.

 

Μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ

ΜΜΕ

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προβάλει την άδικη και άνιση μεταχείριση που υπόκεινται στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, που για άλλη μια φορά εξαιρούνται ευεργετικών διατάξεων που απολαμβάνουν συνάδελφοί τους, σαν εργαζόμενοι κατώτερης κατηγορίας.

2.      Συγκεκριμένα, με το   ΦΕΚ Β΄ 2628/28.6.2019 καθορίστηκε η χορήγηση ειδικής πρόσθετης άδειας με αποδοχές διάρκειας 10 ημερών για ορισμένες κατηγορίες στελεχών του υγειονομικού προσωπικού των Στρατιωτικών νοσοκομείων και του ΝΙΜΤΣ. Με έκπληξή μας όμως, διαπιστώσαμε ότι με έγγραφο που εξέδωσε η διεύθυνση υγειονομικού του ΓΕΣ  εξαιρούνται της χορήγησης της ανωτέρω άδειας, τα στελέχη που εργάζονται στα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) διότι δεν αποτελούν στρατιωτικά νοσοκομεία !!!!.

3.     Υπενθυμίζουμε ότι η άδεια αυτή, χορηγείται στα στελέχη λόγω της έκθεσης της υγείας τους σε κίνδυνο και με σκοπό την προστασία τους. Συνεπώς η χορήγησή της θα έπρεπε να στηρίζεται αποκλειστικά στο κατά πόσο εκτίθεται στους συγκεκριμένους κινδύνους ένα στέλεχος και όχι σε νομικίστικες υπεκφυγές εξαίρεσης των ΚΙΧΝΕ που δικαιολογημένα οι εργαζόμενοί του εκτίθενται στους ίδιους κινδύνους με αυτούς των υπολοίπων στρατιωτικών νοσοκομείων.

4.     Υπενθυμίζουμε επίσης στην ηγεσία του ΓΕΣ, που απολαμβάνει πλήρη υγειονομική κάλυψη, μιας και υπηρετεί πλησίον του αρτιότερου λειτουργικά στρατιωτικού νοσοκομείου Χώρας, πως η πλειονότητα των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς υπηρετούν σε μέρη που η υποστελέχωση των νοσοκομείων, τους εκθέτει σε κινδύνους που πολλές φορές επιφέρουν τραγικές καταλήξεις και αποφάσεις σαν αυτές προσβάλουν και απαξιώνουν το υγειονομικό προσωπικό των ανωτέρω περιοχών που πασχίζει άοκνα να προσφέρει στον συνάδελφο με τα πενιχρά μέσα που του διατίθενται.

5.      Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι «παραμεθόριος» περιοχή δεν σημαίνει «περιθωριοποιημένη» περιοχή και γι’ αυτό η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ αναμένει άμεσα διορθωτικές ενέργειες επί της ανωτέρω προσβλητικής και απαξιωτικής απόφασης.

 

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

 

Κυριάκος Αυγερινός

Αντισμήναρχος (ΕΑ)

RSS