Εορταστική εκδήλωση και κοπή Βασιλόπιτας για το 2019

Παρουσία πλήθους μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στο Εστιατόριο ‘’ΒΙΩΝ’’  στην  Ξάνθη η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Την Βασιλόπιτα εκ μέρους του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Βρένας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης  απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ  τους καλωσόρισε και μεταξύ άλλων τόνισε:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η σημερινή σας παρουσία, αποτελεί για εμάς  δείγμα τιμής και εμπιστοσύνης προς τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προωθήσουμε προτάσεις για την επίλυσή τους. Με δυναμισμό με υπευθυνότητα και με αστείρευτες δυνάμεις θα παλέψουμε γι αυτό.

Στην χρονιά που πέρασε αναδείξαμε σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς της Περιφέρειας μας  και ολόκληρης της χώρας.

Αντισταθήκαμε με σθένος στην κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης ενημερώνοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην διάρκεια της συνάντησης μας. Αναδείξαμε το θέμα στην Βουλή των Ελλήνων προκαλώντας δύο επερωτήσεις με την συνδρομή βουλευτών της Περιφέρειας μας, απευθυνθήκαμε σε φορείς  της τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Καταγγείλαμε τις μεγάλες υγειονομικές ελλείψεις που παρατηρούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία του Έβρου και της Ξάνθης, περιοχές στις οποίες χτυπά η καρδιά του Ελληνικού Στρατεύματος.

Καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανακούφιση των συναδέλφων μας που επιμελούνται άτομα με ειδικές ανάγκες και προτείναμε λύσεις για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας μας.

Διεκδικούμε μέσω της Ομοσπονδίας μας τα αναδρομικά που μας κρατήθηκαν παράνομα για τα δώρα των εορτών και τα επιδόματα των αδειών. Διεκδικούμε την καταβολή της Νυχτερινής απασχόλησης το περίφημο δώρο του Πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που μέχρι σήμερα δεν μας έχει αποδοθεί ούτε ένα ευρώ.

Αγαπητοί φίλοι

” Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι εδώ, ενωμένη σαν μια γροθιά”.

Ελάτε δίπλα μας, μιλήστε μας, καταθέστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, τους προβληματισμούς σας. Ενωθείτε μαζί μας και δυναμώστε την φωνή μας.

Μεταφέρετε το μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης σε όλα τα στρατόπεδα της Περιφέρειας μας. Καλέστε τους να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτόν τον όμορφο και δίκαιο αγώνα διεκδίκησης  με αξιοπρέπεια σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Προχωράμε όλοι μαζί και υλοποιούμε τους στόχους μας.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ είμαστε όλοι μας.

Κλείνοντας ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Το «φλουρί» και το δώρο της Βασιλόπιτας κέρδισε συνάδελφος από την φρουρά του Νομού Ξάνθης.

 

 

RSS