ΕΣΠΕΑΜ/Θ : Συνάντηση με την Βουλευτή Δράμας (ΚΙΝΑΛ) κα Χαρά Κεφαλίδου

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε στο πλαίσιο των επαφών της με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας συνάντηση  με την Βουλευτή Δράμας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.),  κα Χαρά Κεφαλίδου, για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς. Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος  Ευάγγελος Παπαβασιλείου και ο Ταμίας Χρήστος Μασάνης.

Ο Πρόεδρος και τα  Μέλη του Δ.Σ., ενημέρωσαν αναλυτικά την κα Κεφαλίδου για τα προβλήματα του Κλάδου των στρατιωτικών και διατύπωσαν τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως:

–  Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών με συζύγους εργαζόμενους στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα,

–  Επίδομα παραμεθορίου,

–  Αποζημίωση Περιπόλων Αποτροπής Μεταναστευτικών Ροών

–  Αποκατάσταση Ιεραρχίας στους στρατιωτικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ

–  Βαθμολογική – Μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Θητείας    (ΕΜΘ) – αποστρατείες λόγω ορίου ηλικίας των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.),

Η κα Χαρά Κεφαλίδου απαντώντας στα μέλη του Δ.Σ.  τόνισε ότι τα αιτήματα τους θα τύχουν της δέουσας σημασίας και προσοχής και θα αναλυθούν προκειμένου να εξεταστεί η περαιτέρω ανάδειξης τους.  

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ευχαρίστησε την Βουλευτή για την συνεχή  και ουσιαστική στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω των συνεχών Επερωτήσεων της στη Βουλή των Ελλήνων και των Αναφορών της, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Δεσμεύθηκαν δε από κοινού για επόμενες συναντήσεις και περαιτέρω ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Παναγιωτίδης Νικόλαος
Επισμηναγός (ΤΣΕ)
Χρήστος Δελής
Υποσμηναγός (ΥΑΔ)
RSS