Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της ΕΣΠΕΑΜ/Θ

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, εκλεκτών καλεσμένων και μελών οικογενειών Στρατιωτικών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στο Εστιατόριο ‘’ΑΛΛΟΤΙΝΟ’’  στην  Κομοτηνή, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ).

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κύριος Εμμανουήλ Ταπαντζάς, ο οποίος και κατέθεσε την αμέριστη συμπαράσταση του προς το Προεδρείο της Ένωσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), Δημήτριος Ρώτας και ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ευάγγελος Κατσούδας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο οποίος λάμπρυνε την εκδήλωση με την παρουσία του, ευλόγησε την Βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά, ανταλλάσοντας ευχές με τον Πρόεδρο, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους παρισταμένους για καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, ειρήνη και αγάπη Θεού. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελληνική Κοινωνία καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νικόλαος Παναγιωτίδη;, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη για την ιδιαίτερη τιμή της παρουσίας του στην εκδήλωση τονίζοντας το αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής καθώς και τον σύγχρονο Θεολογικό Λόγο που χαρακτηρίζει τον Σεβασμιότατο. Δώρισε δε στον Άγιο Πατέρα. εκ μέρους του Διοικητικού Σμβουλίου της Ένωσης, τον Επετειακό Ιστορικό Τόμο « “Διαβάζοντας” την Πόλη: Κουμουτζήνα, Γκιουμουλτζίνα, Κομοτηνή – Πρόσωπα και κείμενα». Ο Ιστορικός τόμος, διαρθρώνεται σε δώδεκα κεφάλαια, ανθολογεί, συναριθµεί και «διαβάζει» πρόσωπα και κείμενα για την ιστορία της Κομοτηνής, από τη βυζαντινή εποχή μέχρι και λίγο μετά την Απελευθέρωση της πόλης, τη 14η Μαΐου 1920. Πρόκειται για ένα συναξάρι προσώπων και καιμένων που αποπειράται να λειτουργήσει ως ιστορία παιδείας, ιστορία των συνειδήσεων και ταυτοχρόνως, ως ιστορία των καθημερινών ανθρώπων.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας δώρισε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη το εκδοθέν ημερολόγιο έτους 2024 της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, δώρισε στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπη κ. Εμμανουήλ Ταπαντζά το εκδοθέν ημερολόγιο έτους 2024 της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  ευχαρίστησαν τον Σεβασμιότατο για την ξεχωριστή τιμή που επεφύλαξε στα Μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, με την παρουσία του στην εκδήλωση και επιπρόσθετα τόνισαν την σημαντική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους και στην διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης. Εξέφρασαν δε την προθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΕΑΜ/Θ να συμβάλλει οποτεδήποτε τους ζητηθεί, κατά την κρίση του Μητροπολίτη, στις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και ζήτησε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμων την προσευχή του και την αγάπη του για όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Απευθυνόμενοι στα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, καλωσόρισαν τα μέλη της Ένωσης και τις οικογένειες τους ευχαριστώντας τους όλους  και τον καθένα ξεχωριστά για την παρουσία τους στην εκδήλωση και αντάλλαξαν ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Έπτά (7) συνολικά και οι τυχεροί της ημέρας που έτυχαν τα «φλουριά» της Βασιλόπιτας οι οποίοι κέρδισαν έξι (6) Δωροεπιταγές των 50,00 ευρώ για την αγορά προιόντων της επιλογής τους από Σούπερ Μάρκετ και και την εταιρεία ONLINE DELIVERY ΄΄ΦΑΓΙ. GR” και ένα (1) πλούσιο γεύμα δύο ατόμων προσφορά του Εστιατορίου ΑΛΛΟΤΙΝΟ.

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά για όλο τον κόσμο.

Με τιμή

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ

RSS