Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον Βουλευτή Ροδόπης (ΝΔ) κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στο πλαίσιο των επαφών της με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς..

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, κατέθεσαν στον κύριο Στυλιανίδη τους προβληματισμούς τους για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς και τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν από την Κυβέρνηση κατά την διάρκεια της θητείας της και ειδικότερα:

  • Η επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)
  • Η ισότιμη αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης των στρατιωτικών με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό)
  • Η μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας στην Β΄ Μισθολογική κατηγορία.
  • Η σταδιοδρομική βαθμολογική εξέλιξη των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων αποφοίτων ΑΣΣΥ,

Τονίστηκαν επίσης θέματα της Μέριμνας υπέρ του προσωπικού, της καθημερινότητας των στρατιωτικών που αφορούν τις συνθήκες εργασίας τους, το θεσμικό πλαίσιο της υγειονομικής τους περίθαλψης καθώς και η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου προστασίας ως προς τις ασφαλείς μετακινήσεις των στρατιωτικών, οι οποίες πολλές φορές πραγματοποιούνται με οχήματα που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ κ. Νίκος Παναγιωτίδης με την ιδιότητα και του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), τόνισε στον κύριο Ευρυπίδη Στυλιανίδη την ανάγκη δημιουργίας σταθερού διάυλου επικοινωνίας της Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, μέλος της οποίας είναι και ο ίδιος, δηλώνοντας παράλληλα ότι :

« Η σοβαρότητα και η υπεύθυνη στάση τόσο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), έχει αποδειχθεί από την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι έλληνες στρατιωτικοί. Όλοι εμείς στην Ένωση και στην Ομοσπονδία δηλώνουμε έτοιμοι να γίνουμε αρωγοί στην διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που δεν θα προσβάλει κανέναν από εμάς, προσδίδοντας παράλληλα στους συναδέλφους μας ένα σοβαρό βήμα για την υπεύθυνη ανάδειξη όλων των προβλημάτων μας.

Ας μην φοβηθούμε για ακόμη μία φορά να αντικρύσουμε το αύριο και ας φανούμε όλοι μας, Πολιτική ηγεσία, στρατιωτική ηγεσία και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, ικανοί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Ας προετοιμάσουμε ένα γόνιμο έδαφος όπου θα μπορούμε με θάρρος και παρρησία να δούμε πως μπορούν να αναδειχθούν με τον καλύτερο και επαρκέστερο τρόπο όλα τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, »

Ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία θέτοντας άμεσα τα θέματα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο καθώς και σε θεσμικούς φορείς της Κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα τόνισε πως θα εντάξει στον προεκλογικό του σχεδιασμό τις προτάσεις της ΕΣΠΕΑΜ/Θ προκειμένου αυτές να εισακουστούν και να τύχουν της δέουσας σημασίας και προσοχής και να αναλυθούν έτι περαιτέρω από την Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά προς τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους για την καλύτερη και συνεχή παρακολούθηση των ανωτέρω θεμάτων.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ευχαρίστησε την Βουλευτή για την διαχρονική στήριξη του στα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεσμεύθηκαν δε από κοινού για επόμενες συναντήσεις και περαιτέρω ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Στην συνάντηση εκ μέρουςτης Ένωσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης, ο Αντιπρόσωπος της Ένωσης στην ΠΟΜΕΝΣ Χρήστος Μαργαρίτης και η εκπρόσωπος της Ένωσης στο Νομό Ροδόπης, Χρύσα Σκερλετίδου.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS