ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡΑΜΑΣ (Ν.Δ.) κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, συνάντηση της  (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τον Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), κ. Δημήτρη Κυριαζίδη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος  κ. Παναγιώτης Βερβερίδης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Κυριάκος Αυγερινός.

Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον κ. Κυριαζίδη  για τον σκοπό ίδρυσης της Ένωσης και τα προβλήματα του Κλάδου, διατυπώνοντας τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, σε θέματα που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων Στρατιωτικών. Επιπλέον αναφέρθηκαν και σε θέματα τοπικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα στην ανάγκη διατήρησης των αξιόμαχων Μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας που δραστηριοποιούνται σήμερα στις περιοχές των Νομών Δράμας και της Χρυσούπολης Καβάλας αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στον χώρο της συλλογικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών και στην επιχειρούμενη προσπάθεια, αποκλεισμού Ενώσεων,  οι οποίες προέκυψαν μέσα από τις ανάγκες των στρατιωτικών, για ενιαία εκπροσώπηση, με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό και στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι με διχαστικές πρακτικές, βίαιες καταργήσεις Ενώσεων και συλλογικοτήτων, κομματικές ή κατευθυνόμενες αντιπαραθέσεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μεθοδεύσεις δεν υπηρετείται  η ανάγκη για  ενότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις που είναι απαραίτητη για την ομαλή τους λειτουργία.

 

Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Κυριαζίδη, να μεταφέρει την αγωνία των στρατιωτικών, συνοδευόμενη από την δική του πολύτιμη εμπειρία στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι από κοινού οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τύχουν του σεβασμού όλων όσων διατείνονται ότι προσπαθούν να περιφρουρήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν.

Ο κ. Κυριαζίδης απαντώντας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε πως είναι σύμφωνος με την δημιουργία Ενώσεων Στρατιωτικών και κατέθεσε την δική του πολύτιμη εμπειρία μέσα από τους αγώνες που είχε δώσει μαζί με άλλους συναδέλφους του ιδρύοντας το πρώτο ιστορικά πανελλήνιο σωματείο αστυνομικών.

Δεσμεύθηκε δε, ότι ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, θα  μεταφέρει την αγωνία και την ανησυχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, για την επιχειρούμενη προσπάθεια χειραγώγησης, της ελεύθερης έκφρασης των στρατιωτικών. Επίσης τόνισε πως θα παρακολουθεί με προσοχή τα θέματα που απασχολούν την αναδιοργάνωση Μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και τον βαθμό που αυτή μπορεί να επηρεάσει το προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή μας.

Επεσήμανε επίσης ότι, το Γραφείο του, θα είναι πάντοτε ανοιχτό και ο ίδιος θα είναι διαθέσιμος για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Παναγιωτίδης Νικόλαος

 

Αυγερινός Κυριάκος

 

RSS