ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Στη Βουλή η απαλλαγή του Επιδόματος Παραμεθορίου από την προσμέτρηση στο εισόδημα.

Στη Βουλή έφερε το θέμα της απαλλαγής του Επιδόματος Παραμεθορίου από την προσμέτρηση του στο εισόδημα, ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος,  μετά από σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), λόγω των επιπτώσεων που παρατηρούνται στην λήψη των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί.

Συγκεκριμένα κατά την πρόσφατη διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης και Διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, στις 29 Νοεμβρίου 2019, από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), υπό την αιγίδα της ΠΟΜΕΝΣ, διαπιστώθηκε ότι λόγω της χορήγησης του Επιδόματος Παραμεθορίου και του τρόπου καταβολής του οικογενειακού επιδόματος Α21, τα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στην παραμεθόριο λαμβάνουν μικρότερες συνολικές οικονομικές απολαβές, από αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν στην ηπειρωτική χώρα.

” Με την υπάρχουσα  κατάσταση τιμωρούμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην παραμεθόριο, γεγονός που αντιβαίνει σε κάθε λογική. Ευελπιστώ κύριε Υπουργέ πως στα πλαίσια της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ξανά το συγκεκριμένο πρόβλημα, με την προοπτική να βρούμε μία λύση άμεσα.”                                                                       δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος   Δερμεντζόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχέδιου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου:🔹 ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων🔹 λύνονται προβλήματα σταδιοδρομικής φύσεως που απασχολούν ένα μεγάλο τμήμα του στρατιωτικού προσωπικού🔺Κάνω αναφορά για την αδικία με το επίδομα παραμεθορίου όπου λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την προσμέτρηση του στο συνολικό εισόδημα.Για να δείτε όλη την ομιλία:👉🏻 https://youtu.be/v3iutrPsCKI

Julkaissut Χρήστος Δερμεντζόπουλος Lauantaina 14. joulukuuta 2019

 

Στην ανωτέρω ημερίδα συμμετείχε και ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας μας, κ. Ηλίας Νατσιούλας, Οικονομολόγος ειδικός για στρατιωτικά θέματα, ο οποίος σε σχετικό του άρθρο, αναλύει το παραπάνω πρόβλημα και καταθέτει προτάσεις επίλυσής του.

Ακολουθεί η από 07 Δεκεμβρίου 2019, επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), προς τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας  κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο με το σχετικό άρθρο του κ. Ηλία Νατσιούλα.

ΕΣΠΕΑΜΘ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

Πρόεδρος

Ο

Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

 

Χρήστος Δελής

Υποσμηναγός (ΥΑΔ)