ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Εορταστική εκδήλωση και κοπή Βασιλόπιτας για το 2020

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο Εστιατόριο ‘’Πρώτο Κατσίκι’’  στην  Καβάλα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Την Βασιλόπιτα εκ μέρους του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, ευλόγησε ο πάτερ Φίλιππος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης  απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ  τους καλωσόρισε και μεταξύ άλλων τόνισε:

–         Σεβασμιότατε πατέρα

–         Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Ως πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ όλους  και τον καθένα ξεχωριστά που παραβρίσκεστε σήμερα εδώ.

Η σημερινή σας παρουσία, αποτελεί για εμάς  δείγμα τιμής και εμπιστοσύνης προς τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προωθήσουμε προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ιδρύθηκε τον Μάιο του 2017, πριν από δυόμιση περίπου χρόνια με στόχο την οργάνωση και λειτουργία μιας στιβαρής Ένωσης, με γερά θεμέλια η οποία θα έχει ως μοναδικό σκοπό, την υπεύθυνη και αποτελεσματική εκπροσώπηση των Ελλήνων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφέρεια μας.

Ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια νέα αρχή με αξίες μας και ιδανικά. Αξίες της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών για όλους, της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης. Αξίες της διαφάνειας της δικαιοσύνης της δημοκρατικής συμμετοχής.

    Αξίες που μας ενώνουν.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε διοργανώσαμε έξι ενημερωτικές ημερίδες σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας μας, για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Επικοινωνήσαμε τα μηνύματα μας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και υποστηρίξαμε με σθένος και αποφασιστικότητα τις προτάσεις μας.

Κάναμε την ΕΣΠΕΑΜ/Θ σημείο αναφοράς σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ  ως ζωντανό κύτταρο της Ομοσπονδίας θα συνεχίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να στέκεται δίπλα σας στις μεγάλες διεκδικήσεις. Θα ασχοληθούμε όλοι μαζί με την ανάδειξη των προβλημάτων μας και την εξεύρεση των κατάλληλων προτάσεων επίλυσης τους.

Ελάτε δίπλα μας, μιλήστε μας, καταθέστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, τους προβληματισμούς σας. Ενωθείτε μαζί μας και δυναμώστε την φωνή μας.

Μεταφέρετε το μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης σε όλα τα στρατόπεδα της Περιφέρειας μας. Καλέστε τους να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτόν τον όμορφο και δίκαιο αγώνα διεκδίκησης  με αξιοπρέπεια σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ είμαστε όλοι μας.

Κλείνοντας ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗ 

Ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος της Ένωσης βράβευσε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Λοχία Χρήστο Γκιαουράκη, υπαξιωματικό του Δ’ Σώματος Στρατού, στον οποίο απένειμε την εικόνα του Προστάτη και πνευματικού καθοδηγητή της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη,   για την ανδρεία πράξη του να σπάσει δύο πόρτες και να σώσει από βέβαιο θάνατο έναν άνδρα που είχε κρεμαστεί από τα κάγκελα μπαλκονιού του 2ου ορόφου οικοδομής στο κέντρο της Ξάνθης.

Το «φλουρί» και το δώρο της Βασιλόπιτας έτυχε ο Ταμίας της Ένωσης μας, συνάδελφος από την φρουρά του Νομού Καβάλας κ. Χρήστος Μασάνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

 

 

RSS