Δέσμευση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις Ταυτότητες των Στρατιωτικών και την Είσοδο τους στα Γήπεδα

Αγαπητές Συναδέλφισσες – Αγαπητοί Συνάδελφοι μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ)

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Ρώτα, τον Γραμματέα Οργανωτικού Ηλία Κολλύρη, τον Αντιπρόεδρο Πληροφοριακών Συστημάτων Νίκο Ασφή, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού και μέλος ΔΣ EUROMIL Γιώργο Ζγαρδανά, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου και Πρόεδρο της ΕΣΠΕΕ Τρικάλων Γιώργο Μπανάσιο, είχε θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Παπαστεργίου.

Η ΠΟΜΕΝΣ σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής της  https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2415-pomens-deltia-tautotetas-kai-psephiakes-dynatotetes-sta-steleche-ton-e-d-apaitountai-lyseis επιμένει και διεκδικεί για την άμεση λύση στο χρόνιο και δίκαιο αίτημα όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών: 

Έκδοση δελτίων ταυτότητας όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες – αξιοποιώντας όλες τις ψηφιακές δυνατότητες όπως τις απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

 Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί είμαστε πολίτες β΄κατηγορίας; Για ποιον λόγο δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για όλες και όλους εμάς; 

Τα εύλογα αυτά ερωτήματα τέθηκαν με τον πλέον θεσμικό τρόπο από την ΠΟΜΕΝΣ στον Υπουργό κ. Παπαστεργίου, ο οποίος και μας τόνισε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με το δίκαιο – χρόνιο αίτημα μας. Δεσμεύτηκε δε ότι στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την άμεση δικαίωση μας.

Επιπλέον ο Υπουργός κατόπιν της εύλογης απορίας μας για την είσοδο των Στρατιωτικών στις αθλητικές διοργανώσεις, μας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και για τους εν ενέργεια στρατιωτικούς η απρόσκοπτη πρόσβαση στην υπηρεσία έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τις αθλητικές διοργανώσεις μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού Gov.gr Wallet.

Ως ΠΟΜΕΝΣ μετά από τη συνάντηση αυτή, οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενημερώνοντας πρώτοι όλο το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, ότι είναι πολύ κοντά η στιγμή που όλοι μας θα έχουμε νέες ταυτότητες – που δεν θα χρειαζόμαστε να πληρώνουμε διαβατήρια για να ταξιδεύουμε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές δυνατότητες.

Παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι την τελική δικαίωση – μέχρι τη στιγμή που για ακόμα μια φορά όλες και όλοι θα κατανοήσουμε τη δύναμη της θεσμικής εκπροσώπησης – τη δύναμη της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ – τη δύναμη που προκύπτει μέσα από την εγγραφή σας ως μέλη στις Ενώσεις μας. https://pomens.gr/aitisi-eggrafis

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης                                                  Συμεών Τονονίδης  

RSS