ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Έκφραση συλλυπητηρίων για τον άδικο χαμό του συναδέλφου μας στο Πετροχώρι Ξάνθης

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου μας, Ανθυπασπιστή Α.Μ., 45 ετών, που υπηρετούσε στην 139 Α/Κ ΜΠΠ στο Πετροχώρι Ξάνθης καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στον Στρατό Ξηράς, στους συναδέλφους και τους φίλους του.

Η έκφραση ωστόσο των συλλυπητηρίων όλων μας δεν αρκεί, όσο ειλικρινή και να είναι.

Δυστυχώς, η  νέα απώλεια εν ενεργεία στελέχους του Στρατού Ξηράς, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα εν ενεργεία συναδέλφων που έφυγαν από κοντά μας, τόσο ξαφνικά, αυτήν την χρονιά. Ορισμένοι εξ’ αυτών λόγω αιφνιδίων προβλημάτων υγείας, ενώ με αυξητικές τάσεις εμφανίζονται τα περιστατικά αυτοχειρίας.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), σας  καλούμε να αναλογιστούμε από κοινού τις δικές μας ευθύνες για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των αυτοκτονιών που παρατηρούνται τελευταία στο στράτευμα. Εσείς ως πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία και εμείς ως οι συνάδελφοι που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά τις δυσκολίες τους και τις αυξημένες οικονομικές αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν πλέον οι Στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους.

Απευθυνόμαστε επίσης και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγαπητοί μας συνάδελφοι.

Πλησιάστε τον συνάδελφο μας. Τον κάθε συνάδελφο. Σταθείτε δίπλα του. Μιλήστε μαζί του. Συζητήστε τα προβλήματα του.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεθεί ένα χέρι βοήθειας που να υπενθυμίσει σε κάποιον που σκέφτεται την αυτοκτονία, πως υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και που βρίσκεται δίπλα του.

Το χρωστάμε στους συναδέλφους μας που τόσο άδικα χάθηκαν.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ
RSS