ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Με παρέμβαση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν καταργείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) χαιρετίζει την απόφαση 98/4-7-22 της συνεδρίασης της ολομέλειας του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η απόφαση 188/17-11-2017 και κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ.) Χρυσούπολης ως οργανωτικό στοιχείο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Η απόφαση αυτή δικαιώνει απόλυτα την Ένωσή μας που άμεσα και επί σειρά ετών, προέβαλε προς πάσα κατεύθυνση την αναγκαιότητα της λειτουργίας του, στηριζόμενη στις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχει, τα εμφανή αποτελέσματα επί του πλήθους αποστολών ειρήνης που υποστηρίζει αλλά και την αναντικατάστατη συνεισφορά του στην πολεμική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης.

Οφείλουμε να συγχαρούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, στην απόφαση κατάργησης της Μονάδας αυτής, απόφαση που όπως αποδείχτηκε θα αποτελούσε άλλη μία άστοχη παρέμβαση των προκατόχων του κ. Πάνου Καμμένου και κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.

Κατόπιν δε των διαβεβαιώσεων που λάβαμε από τον κ. Υπουργό, κατά την διάρκεια πρόσφατης συνάντησης με τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, κ. Νίκο Παναγιωτίδη, είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει την έναρξη για έτι περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του Α/Απ. Χρυσούπολης λόγω του συμμαχικού ενδιαφέροντος αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πιστοί στον στόχο που προστάζει το καθήκον μας αλλά και με τη δύναμη που μας δίνουν τα χιλιάδες στελέχη που μας εμπιστεύονται και υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης μας δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε σε κάθε ενέργεια υποβάθμισης της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα θα στεκόμαστε αρωγοί σε αποφάσεις που αναβαθμίζουν το ρόλο τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Παναγιωτίδης
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
 Συμεών Τονονίδης
 Επιλοχίας (ΤΘ)
RSS