ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Συνάντηση με την Βουλευτή Καβάλας (ΣΥΡΙΖΑ), κα Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νικόλαο Παναγιωτίδη και τον Αντιπρόσωπο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ στην ΠΟΜΕΝΣ Χρήστο Χριστακάκη, συναντήθηκε με τη Βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κα Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Τα Μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ενημέρωσαν αναλυτικά τη Βουλευτή του Νομού Καβάλας, για τα προβλήματα του Κλάδου των Στρατιωτικών και διατύπωσαν τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. όπως:

  • Η Αποζημίωση Περιπόλων Αποτροπής Μεταναστευτικών Ροών στα σύνορα στον Έβρο
  • Η Αποζημίωση της Νυχτερινής Εργασίας των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Ένταξη στην Β΄ μισθολογική κατηγορία των Μονίμων αξιωματικών προέλευσης ΕΜΘ, στους οποίους με τον νόμο 4472/17 δεν προβλέφθηκε η ένταξη τους στο αντίστοιχο κλιμάκιο, σύμφωνα με τον βαθμό που τους απονεμήθηκε με τον νόμο 4609/19.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης, ανέφερε στην κυρία Ελευθεριάδου θέματα τοπικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα:

  • Το έντονο πρόβλημα που απασχολεί τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης, σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία της Μονάδας.
  • Την δημοσιοποίηση των όρων παραχώρησης των στρατιωτικών οικημάτων του Α/Δ Αμυγδαλεώνα σε εταιρεία.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση και την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής Καβάλας αναφέροντας ενδεικτικά τους χώρους και τις εγκαταστάσεις της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Καβάλας και των ΚΑΑΥ της Νέας Περάμου.

Η κα Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου απαντώντας στα μέλη του Δ.Σ.  τόνισε ότι τα αιτήματα τους θα τύχουν της δέουσας σημασίας και προσοχής και θα αναλυθούν προκειμένου να εξεταστεί η περαιτέρω ανάδειξης τους.  

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ευχαρίστησε την Βουλευτή για την στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεσμεύθηκαν δε από κοινού για επόμενες συναντήσεις και περαιτέρω ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης
 Επισμηναγός (ΤΣΕ)  
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS