Με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη – Κεντρικό θέμα η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, συνάντηση, του Προέδρου Νικολάου Παναγιωτίδη με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ Λευτέρη Αυγενάκη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και  ο Αντιπρόεδρος  της Ένωσης κ. Παναγιώτης Βερβερίδης.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης η επικείμενη κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και η αναστάτωση η οποία προκαλείται σε περισσότερες από 90 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό.

 

Ο Προέδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, Νίκος  Παναγιωτίδης  τόνισε στον Γραμματέα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων) καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων. Στο σημείο αυτό τονίστηκε η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά εξαιτίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης,.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή το θέμα και δεσμεύθηκε ότι θα το εξετάσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του κόμματος στην περιοχή μας. Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής Καβάλας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα καταθέσει επερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμένο, για τους λόγους κλεισίματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αλλά και για την γενικότερη αποψίλωση, στρατιωτικών μονάδων, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Βόρεια Ελλάδα.

Κλείνοντας την συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία παρακολουθώντας τις εξελίξεις του θέματος

 

RSS