ΠΟΜΕΝΣ – ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Εορταστικές Άδειες Πάσχα. Όχι στις διακρίσεις του προσωπικού.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ., συντασσόμεθα πλήρως με το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει υποστεί το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ως προς την χορήγηση της εορταστικής άδειας για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Σεβόμενοι απόλυτα την εργασιακή δυναμική του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου και αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Άμυνα της Χώρας, διεκδικούμε το αυτονόητο, την αποκατάστασης της άνισης αυτής μεταχείρισης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ.κ. Αρχηγοί,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, έκπληκτη διαπιστώνει την κατάφορη αδικία, εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού, καθόσον με την σχετική διαταγή διαπράττεται διάκριση μεταξύ εργαζομένων.

2.    Συγκεκριμένα, με το σχετικό έγγραφό του και για λόγους που αδυνατούμε να εξηγήσουμε, το ΥΠΕΘΑ επιλέγει να χορηγήσει εορταστική άδεια στο πολιτικό προσωπικό του, διπλάσιου αριθμού εργάσιμων ημερών, έναντι αυτής του στρατιωτικού προσωπικού. Σεβόμενοι απόλυτα την εργασιακή δυναμική του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου και αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Άμυνα της Χώρας, εύλογα θέτουμε τα ερωτήματα:

      α.  Γιατί επιλέγεται να μην αναγνωρίζεται και να υποβαθμίζεται το αντίστοιχο έργο που προσφέρει το στρατιωτικό προσωπικό;

      β.  Γιατί επιλέγεται ο διαχωρισμός του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε προσωπικό δύο κατηγοριών;

      γ.  Στο έγγραφο αυτό δεν διακρίνεται άδικη μεταχείριση;

3.    Η ανεξήγητη αυτή διάκριση αποτελεί άδικη μεταχείριση που υφίσταται το στρατιωτικό προσωπικό και σαφώς δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά τόσο στον τομέα της Άμυνας όσο και σε αυτόν της κοινωνικής προσφοράς.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ.κ. Αρχηγοί,

4.    Η χορήγηση της εορταστικής άδειας αποτελεί μεταξύ των άλλων μια επιβράβευση της υπηρεσίας για το επίπονο έργο που καταβάλει το προσωπικό των ΕΔ, σύσσωμο πολιτικό και στρατιωτικό. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι το ΥΠΕΘΑ αναλογιζόμενο πως τέτοιου είδους αποφάσεις έχουν μόνο αρνητικό αντίκτυπο, θα προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της άνισης αυτής μεταχείρισης.

5.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης
Επισμηναγός (ΤΣΕ)
Χρήστος Δελής
Υποσμηναγός (ΥΑΔ)
RSS