ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ. Α.Μ/Θ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟ

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο. Ο Πρόεδρος και τα μέλη ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη για τον σκοπό ίδρυσης της Ένωσης και τα προβλήματα του Κλάδου των στρατιωτικών, διατυπώνοντας τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την ανάδειξη του κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία.

Επιπρόσθετα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισαν την σημαντική προσφορά του κλήρου διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους και στην διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης. Δήλωσαν επίσης την προθυμία τους να συμβάλλουν οποτεδήποτε τους ζητηθεί, κατά την κρίση του Μητροπολίτη, στις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης Δράμας.

Ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε εγκάρδια τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και της συνεχούς κοινωνικής προσφοράς τους, στον καιρό της ειρήνης. Δώρισε δε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το ιστορικό βιβλίο του καθηγητή Σπυρίδωνα Σφέτα (Εκδόσεις Κυριακίδη), που χρηματοδοτήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, των γεγονότων της εξέγερσης στην πόλη της Δράμας, το 1941.

Τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο για την εγκάρδια φιλοξενία του ζητώντας την προσευχή του και την αγάπη του για τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σμηναγός Παναγιωτίδης Νικόλαος

Αντισμήναρχος Αυγερινός Κυρι

RSS