Ίδρυση Ποδοσφαιρικής Ομάδας Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ – Συμμετοχή σε Φιλανθρωπικούς Αγώνες και Ανάδειξη του «Ευ αγωνίζεσθαι»

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει την δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ομάδας με την επωνυμία ”Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ” και έμβλημα της, κυκλικό σήμα που φέρει στην περιφέρεια του κύκλου την επωνυμία του σωματείου και το έτος ιδρύσεώς του, μέσα δε στον κύκλο, μια περικεφαλαία και σε χιαστή διάταξη όπισθεν αυτής, μία άγκυρα και έναν αετό.

Η Ποδοσφαιρική Ομάδα ”Ε.Σ.ΠΕΑ.Μ/Θ” ιδρύεται με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να υπηρετήσει τους παρακάτω σκοπούς:

  • Συμμετοχή σε Φιλανθρωπικούς Αγώνες με την συμμετοχή και άλλων Ποδοσφαιρικών Ομάδων.
  • Προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθε».
  • Ανάδειξη Πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων ώστε οι συμμετέχοντες να έρχονται σε βιωματική επαφή με αθλητικές δραστηριότητες και να μαθαίνουν πώς οι αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού και του πολιτισμού μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή σε κάθε πτυχή της κοινωνικής τους ζωής. 
  • Ευαισθητοποίηση του Κοινωνικού Συνόλου για την στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας
  • Στήριξη οικογενειών στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν οξέα οικονομικά προβλήματα.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των παικτών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες με την φανέλα της ”Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ” θεωρείται ως ιδιαίτερα τιμητική για τους ποδοσφαιριστές και για τον λόγο αυτό δεν θα επιφέρει σε αυτούς καμμία οικονομική ή υλική απολαβή.

Για όλους εμάς στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι ένας στείρος ανταγωνισμός. Είναι τέχνη επικοινωνίας με όλους, άρα το ποδόσφαιρο κοινωνικοποιεί όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και τους οπαδούς ή τουλάχιστον αυτό οφείλει να κάνει. Και επειδή σήμερα βιώνουμε βίαιες συμπεριφορές και ηθική απαξίωση των πάντων στα χέρια όλων μας έχει εναπομείνει η καλλιέργεια αφενός των σχέσεων εμπιστοσύνης , αλλά και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων  και πάνω απ’ όλα  υγιών προσωπικοτήτων μέσα από ένα άθλημα, το οποίο είναι το λαοφιλέστερο στον πλανήτη.

Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια.

Καλή επιτυχία στην Ποδοσφαιρική μας Ομάδα

Καλή επιτυχία στην ”Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ”

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης Επιλοχίας (ΤΘ)
RSS