ΕΣΠΕΑΜ/Θ : Επικίνδυνη Προσπάθεια Κομματικοποίησης στις Ένοπλες Δυνάμεις

1.     Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή της για την μεροληπτική αντιμετώπισή που υπέστη, από τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Συγκεκριμένα σε αίτημα ολιγόλεπτης συνάντησης, που έθεσε η Ένωση μας στις 17.06.2020, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημητρίου Πέτροβιτς, κατά την περιοδεία του ανωτέρω Γ.Γ στον Έβρο, απορρίφθηκε με τη δικαιολογία μη τήρησης του πρωτοκόλλου, ενώ αντίθετα πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, συνάντηση του κ. Κουτσούμπα με το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

           2.      Φυσικά και δεν μας εκπλήσσει η ανωτέρω ενέργεια, του επικεφαλής του ΚΚΕ αφού αποτελεί προϊόν της πάγιας πολιτικής αποφυγής προσέγγισης Ενώσεων που τελούν υπό την αιγίδα της ΠΟΜΕΝΣ, όπως αυτή απροκάλυπτα εκφράστηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας του ΚΚΕ (rizospastis.gr), στις 30 Μαΐου του 2020. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10803895&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE «…Στην προκειμένη περίπτωση, το ΚΚΕ αναπτύσσει σχέσεις με την κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, όπως η ΠΟΕΣ και οι Ενώσεις – μέλη της…»

           3.      Η ανωτέρω επιλεκτική προσπάθεια περιθωριοποίησης, τόσο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), όσο και των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ, επιβεβαιώνει την προσπάθεια που καταβάλει το συγκεκριμένο κόμμα να κομματικοποιήσει τους φορείς της θεσμικής εκπροσώπησης στις Ένοπλες Δυνάμεις, τασσόμενο απροκάλυπτα υπέρ της Ομοσπονδίας που επανέφερε στη ζωή το ίδιο, με νομοθετική «ντροπολογία» που κατέθεσε το 2019. Η ανωτέρω περιθωριοποίηση αποδεικνύει ότι, η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αφήνει αδιάφορη την ηγεσία του ΚΚΕ, αφού γυρίζει την πλάτη της, αγνοώντας επιδεικτικά και απροκάλυπτα στα χιλιάδες μέλη της ΠΟΜΕΝΣ και των Ενώσεών της αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο καθιέρωσής τους.

4.      Καταδικάζουμε απερίφραστα το εσκεμμένα δημιουργούμενο κλίμα πόλωσης και διχασμού που προσπαθεί να δημιουργήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας, αλλά και την σιωπηρή αποδοχή, αυτής της προσπάθειας κομματικοποίησης, από την ΠΟΕΣ και τις πρωτοβάθμιές της Ενώσεις. Οι «κομματικές προσεγγίσεις» θα έπρεπε να απορρίπτονται από τους φορείς της θεσμικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών και όχι να αποτελούν αντικείμενο πρόσκαιρης εκμετάλλευσης εις βάρος της συνοχής των Ενόπλων Δυνάμεων.

5.      Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), αναδεικνύει τα ανωτέρω, πιστή στο καθήκον της για ανάδειξη προβλημάτων που διακυβεύουν την αποστολή των ΕΔ. Η ΠΟΜΕΝΣ στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για ενέργειες αρμοδιότητάς της, με σκοπό την ενημέρωση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Πολιτικών Κομμάτων και των Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων, των συναδέλφων, αλλά και λοιπών φορέων κατά κρίση της.

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

 

Χρήστος Δελής

Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

 

 

RSS