ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου στην Ορεστιάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 29 Νοε 2019 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην πόλη της Ορεστιάδας, Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), υπό την αιγίδα της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

 

 

Στην γεμάτη αίθουσα του Ξενοδοχείου ”ΗΛΕΚΤΡΑ” οι στρατιωτικοί είχαν αρχικά την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα και έγκυρα, για τις λύσεις που προωθούνται σε πολλά χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., προς την Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

 

 

Στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα  να ακουστούν τα ερωτήματα οι αγωνίες και οι ανησυχίες των στρατιωτικών. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συναδέλφων και πολλά τα ερωτήματα που τέθηκαν για θέματα που αφορούν τη τις μισθολογικές μας διεκδικήσεις, τη μέριμνα προσωπικού, το 40ωρο, την υγειονομική περίθαλψη, τις εξελίξεις στα θέματα σταδιοδρομίας ΕΜΘ – ΕΠΟΠ, την εξασφάλιση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας κλπ.

 

Στα  θέματα δόθησαν απαντήσεις από τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΜΕΝΣ, Ηλία Κολλύρη, τον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ και Πρόεδρο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νικόλαο Παναγιωτίδη,τον Οικονομικό Σύμβουλο ειδικό για στρατιωτικά θέματα, Ηλία Νατσιούλα,  τον Αντιπρόεδρο Δημοσίων Σχέσεων  Νικόλαο Ασφή, τον Ταμία της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και της ΠΟΜΕΝ.Σ Χρήστο Μασάνη, τον Τομεάρχη για θέματα Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Ιωάννη Σπαράγγη, τον Αναπληρωτή Οργανωτικό Γραμματέα Ευάγγελο Κατσούδα  και την Τομεάρχη Ισότητας Φύλων Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ  κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου.

 

Η εκδήλωση η οποία είχε τρίωρη διάρκεια, έκλεισε αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους συναδέλφους στρατιωτικούς για το επίπεδο της συζήτησης και δόθηκε η υπόσχεση από την Ομοσπονδία και την ΕΣΠΕΑΜ/Θ. να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας που παραβρέθησαν στην Ημερίδα και τον Τομεάρχη Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ και μέλος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ,  Δημήτρη Βαρένα, για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.

 

 

Τέλος εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους δεκάδες συναδέλφους μας που ήρθαν να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους ελπίζοντας να ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους. Η παρουσία τους, αποτελεί για εμάς  δείγμα τιμής και εμπιστοσύνης προς τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προωθήσουμε προτάσεις για την επίλυσή τους.

 

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), θα  συνεχίσει με ζήλο και αποφασιστικότητα να εργάζεται για την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ όλων των στρατιωτικών, που υπηρετούν σε Μονάδες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας μας, χωρίς αποκλεισμούς.

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιωτίδης Νικόλαος

Επισμηναγός ΤΣΕ

 

Αυγερινός Κυριάκος

Αντισμήναρχος ΕΑ

RSS