ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δικαιώνει τον αγώνα της ΠΟΜΕΝΣ για τους Αξκούς προέλευσης ΕΜΘ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαιρετίζει μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ),  την πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  για ένταξη στην Β΄ μισθολογική κλίμακα, των συναδέλφων μας, Αξιωματικών προελεύσεως ΕΜΘ.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα της Ομοσπονδίας  και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Στρατιωτικών της Χώρας και επιλύει ένα δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας, οι οποίοι βρέθηκαν  ξεκρέμαστοι αντιμετωπίζοντας μεγάλα οικονομικά προβλήματα καθόσον ενώ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 του νόμου 4609/2019 οι στρατιωτικοί προερχόμενοι από τους Εθελοντές Μακράς θητείας (ΕΜΘ), εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αποστρατεύονται με τον βαθμό του Υπολοχαγού δεν είχε προβλεφθεί αντίστοιχα η μισθολογική προαγωγή  στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και η είσοδός τους στην Β ́ μισθολογική κατηγορία, όπως συνέβη με άλλον θεσμό ίδιας προελεύσεως.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ήταν να παρατηρούνται ανορθολογικές καταστάσεις σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των συναδέλφων μας ως προς την μισθοδοσία τους. Συγκεκριμένα:

–    Υπήρχε αδυναμία από τις οικονομικές υπηρεσίες των Μονάδων στο να υπολογιστούν τα Φύλλα Πορείας συναδέλφων που κατέθεσαν αίτηση αποστρατείας.

–    Δεν μπορούσε να υπολογιστεί η  σύνταξη τους, αφού το μισθολογικό τους κλιμάκιο στο οποίο ήταν ενταγμένοι  κατά την στιγμή της αποστρατείας τους δεν συμβάδιζε με τον βαθμό που φέρουν.

–     Ήταν  αδύνατος ο υπολογισμός του Βοηθήματος  Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) των τέκνων.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Ο αγώνας της ΠΟΜΕΝΣ δικαιώνεται καθώς ήταν η μόνη Ομοσπονδία που υποστήριξε την ένταξη στην Β΄ μισθολογική κλίμακα, των Αξιωματικών προελεύσεως ΕΜΘ, όταν άλλοι χρησιμοποιούσαν τις …… δήθεν προσωπικές γνωριμίες τους και την δήθεν πληροφόρηση τους για να εντάξουν τους συναδέλφους μας, σε κάποια επιμήκυνση της Γ΄ μισθολογικής κλίμακας….!!!!!!

Μετά και από αυτήν τη θετική εξέλιξη η ΠΟΜΕΝΣ καλεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους μας ΕΜΘ να εγγραφούν σήμερα στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, μέσω του λινκ της επίσημης σελίδας της Ομοσπονδίας μας.https://www.pomens.gr/aitisi-eggrafis

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

6987332853 – 6983503377

 

Χρήστος Δελής

Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

6983 520963

RSS