ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς

Στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε, συνάντηση  της  Ένωσης,  με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς. Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος  κ. Ευάγγελος Παπαβασιλείου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Δελής, ο Ταμίας κ. Χρήστος Μασάνης και ο Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ και μέλος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, κ. Γεώργιος Τουτζιαράκης.

Τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ,  ενημέρωσαν τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη για τη περιοδεία που πραγματοποίησαν στον Έβρο μαζί με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)  και τον ευχαρίστησαν για την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στους συναδέλφους μας που επιχειρούν στην ακριτική αυτή περιοχή για την προστασία των συνόρων μας.

Επιπρόσθετα έθεσαν στον κύριο Πέτροβιτς, το πρόβλημα που δημιουργείται στην Παρέμβρια περιοχή των συνόρων μας,  με τις διαβρώσεις των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου που έχει ως αποτέλεσμα, αφενός να επηρεάζει την απρόσκοπτη επιτήρηση των συνόρων μας, από τις περιπολίες που εκτελούνται από οχήματα του στρατού, τα οποία αναγκάζονται σε κάποια σημεία της παρέμβριας περιοχής να κινούνται σε δρόμο πλησίον των αναχωμάτων και όχι  στο ύψος του αναχώματος και αφετέρου στο θέμα ασφάλειας των οδηγών, των οχημάτων και τους κινδύνους που εγκυμονεί η πιθανή κατάρρευση τους.

Ανησυχία από νέα ρήγματα σε αναχώματα του Έβρου - Η ΓΝΩΜΗ

 

Απαντώντας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης,  διαβεβαίωσε ότι η τοπική κοινωνία και οι αρχές που την εκπροσωπούν, τιμούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την συνεχή τους προσφορά στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου και στην κοινωνική τους προσφορά.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα, με την διάβρωση των αντιπλημμυρικών αναχωμάτων του ποταμού Έβρου, τα οποία εξυπηρετούν και τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στρατού Ξηράς που περιπολεί στην περιοχή, τόνισε την αναγκαιότητα ανάδειξης του προβλήματος και την συνδρομή της Κυβέρνησης, για την μελέτη και κατασκευή έργων αντιστήριξης τους, προτρέποντας μάλιστα τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και της ΠΟΜΕΝΣ να συμβάλλουν και αυτοί με την σειρά τους, στην προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος σε κυβερνητικό επίπεδο. Παράλληλα τόνισε ότι εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, θα εξεταστεί η δυνατότητα συνδρομής των ειδικών μηχανημάτων της υπηρεσίας, στις εργασίες συντήρησης του αναχώματος που διενεργούν τα αντίστοιχα μηχανήματα του στρατού Ξηράς.

Κλείνοντας  ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για το κλίμα  άριστης συνεργασία των δύο πλευρών τα τελευταία τρία χρόνια και ο κύριος Πέτροβιτς τόνισε ότι το Γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, θα είναι πάντοτε ανοιχτό για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος  Παναγιωτίδης                                                                                Χρήστος Δελής

Επισμηναγός (ΤΣΕ)                                                                                         Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

RSS