Η ΕΣΠΕΑΜ/Θ στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου “Άγιος Παντελεήμων”

Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησαν τα Μέλη του Διοικητικoύ Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου ‘Άγιος Παντελεήμων” προσφέροντας δωροεπιταγή για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων της δομής.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΕΑΜ/Θ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νικόλαο Παναγιωτίδη, τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Παπαβασιλείου και τον Αναπλ. Γενικό Γραμματέα κ. Στέλιο Πουρναράκη, επισκέφθηκαν τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου “Άγιος Παντελεήμων” και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Μιχάλη Πουσπουρίκα και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη, Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης και Ανδρέα Ματζάκο, Απόστρατο Αξιωματικό των Ε.Δ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινωνικές υπηρεσίες και το έργο που προσφέρει το ανωτέρω ίδρυμα. Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος και το έργο της δομής καθόσον επιτρέπουν και προάγουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των φιλοξενούμενων προσφέροντας υπηρεσίες αποθεραπείας και κοινωνικής στήριξης.

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης “Αγιος Παντελεήμων”

H Μονάδα βρίσκεται στο  4ο χλμ της οδού Ξάνθης- Σταυρούπολης και έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 50 τρόφιμους. Όλα τα δωμάτια αλλά και οι χώροι είναι πλήρως εξοπλισμένοι για την άνετη διαμονή των ηλικιωμένων.  Η Μονάδα λειτουργεί 24ώρες το 24ώρο με το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό για την απαραίτητη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων τροφίμων.

Σκοπός της Μονάδας Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου, ο Άγιος Παντελεήμων (ΜΦΗ), είναι η άνευ κερδοσκοπικού χαρακτήρα παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, κοινωνικής αποκατάστασης σε ηλικιωμένα άτομα, χωρίς διακρίσεις, που το έχουν ανάγκη και στερούνται ικανών πόρων και τα οποία δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ηλικίας ή αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις ή κινητικά προβλήματα ή προβλήματα μνήμης και συγκρότησης σκέψης που δεν επιτρέπουν την αυτοεξυπηρέτησή τους. Η υποστήριξη δύναται να παρέχεται ειδικότερα με την εξασφάλιση προσωρινής διανομής σίτισης , δυνατότητα ιατρικής παρακολούθησης, υπηρεσιών αποθεραπείας φυσικής και κοινωνικής αποκατάστασης, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης εκπαίδευσης του πάσχοντος με στόχο την αυτοεξυπηρέτησή του και τον συντονισμό και την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής και εθελοντικής προσφοράς.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS