Η Ημερίδα της ΕΣΠΕΑΜ/Θ – ΠΟΜΕΝΣ στην Ορεστιάδα, Οδηγός ενημέρωσης, ουσίας και προοπτικής…..

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εν ενεργεία συναδέλφων στρατιωτικών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στην Ορεστιάδα, Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης που πραγματοποιεί η ΕΣΠΕΑΜ/Θ προς τα μέλη της, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας οι στρατιωτικοί είχαν αρχικά την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα και έγκυρα, για τις λύσεις που προτείνονται και προωθούνται σε πολλά χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την ΕΣΠΕΑΜ/Θ και την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., προς την Πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ουσιαστικός διάλογος με τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στην περιοχή του βορείου Έβρου,  ώστε να ακουστούν τα ερωτήματα οι αγωνίες και οι ανησυχίες των στρατιωτικών.

Τις εργασίες της ημερίδας τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατιας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος ο οποίος ήταν και ο μόνος πολιτικός του νομού που ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, και αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτριο Ρώτα και τον Οργανωτικό Γραμματέα Ηλία Κολλύρη.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συναδέλφων και πολλά τα ερωτήματα που τέθηκαν για θέματα που αφορούν

  • Τις Δικαστικές διεκδικήσεις της Αποζημίωσης Νυχτερινής Απασχόλησης
  • Τις αποζημιώσεις για τις Περιπολίες στον Έβρο
  • Την Υπουργική Απόφαση για τα Νυχτερινά
  • Τις απλήρωτες Περιπολίες στον Έβρο
  • Την σταδιοδρομική εξέλιξη Αξιωματικών ΑΣΣΥ
  • Το συνταξιοδοτικό των ΕΠ.ΟΠ.
  • Την καθημερινότητα και τα θέματα Μέριμνας του Προσωπικού

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έξι χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριο Ρώτα και τον Οργανωτικό Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ηλία Κολλύρη οι οποίοι όλα τα χρόνια είναι στο πλευρό της Ένωσης, συμβάλλοντας στην εδραίωση της, στη συνείδηση των Στρατιωτικών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως η θεσμική εκπρόσωπος τους.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜΘ και οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΕΝΣ ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον υποψήφιο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατιας, κύριο Χρήστο Δερμετζόπουλο για το συνεχές ενδιαφέρον και την στήριξη του στους Έλληνες Στρατιωτικούς, προωθώντας κατά την διάρκεια της βουλευτικής του θητείας, τόσο στην Βουλή των Ελλήνων με την κατάθεση σχετικών επερωτήσεων όσο και στην Πολιτική μας Ηγεσία σειρά θεμάτων που ανέδειξε η Ένωση.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), με την υπευθυνότητα, την μαχητικότητα και την σοβαρότητα που μας διακρίνει θα συνεχίσουμε από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) να πρωταγωνιστούμε  στις μεγάλες μάχες των Στρατιωτικών, και να εργάζόμαστε με ζήλο και αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ όλων των στρατιωτικών, που υπηρετούν σε Μονάδες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας μας, χωρίς αποκλεισμούς.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους συναδέλφους μας που ήρθαν να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους ελπίζοντας να ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους. Η παρουσία τους, αποτελεί για εμάς  δείγμα τιμής και εμπιστοσύνης προς τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προωθήσουμε προτάσεις για την επίλυσή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
RSS