ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Α/ΑΠ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ- Η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Με την συμμετοχή του Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), κ. Νικολάου Παναγιωτίδη, έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα, εκτενής συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, αναφορικά με την απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου που αφορά την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Στην συνεδρίαση εκφράστηκε η συνολική αντίθεση του σώματος. Με ψήφισμα που πρότεινε η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και συνδιαμορφώθηκε κατά τη συνεδρίαση με όλες τις παρατάξεις, εκφράζεται η άρνηση να γίνει αποδεκτή η απόφαση για την κατάργηση του Αποσπάσματος για τους λόγους που αναφέρονται. Το ψήφισμα εκδόθηκε σχεδόν ομόφωνα, με έναν μόνο δημοτικό σύμβουλο να ψηφίζει παρών.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Με απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), καταργείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης που λειτουργεί σήμερα στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, αφού έλαβε υπ’ όψιν του όλες τις παραμέτρους του θέματος αυτού, χωρίς να επιδιώκει σε καμία περίπτωση την ανάμιξη του στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της πολιτείας σε θέματα οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, καθώς και της αμυντικής της πολιτικής, ιδιαίτερα στις κρίσιμες τούτες στιγμές, είναι υποχρεωμένο να εκφράσει τις ανησυχίες του και τους προβληματισμούς του σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει για τη περιοχή μας η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μας, αφορούν στις υπηρεσίες που σήμερα παρέχει το Αεροπορικό Απόσπασμα και οι οποίες είναι η εξυπηρέτηση των πολεμικών αεροσκαφών που διασταυρώνουν στην περιοχή και των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που μετασταθμεύουν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» κατά τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου, καθώς και όσων θα κληθούν να επιχειρήσουν στην περιοχή για λόγους πυρόσβεσης.

Ακόμη, αφορούν στις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου μας, από τη μετακίνηση σε άλλες μονάδες εκτός Καβάλας της συντριπτικής πλειοψηφίας του προσωπικού του αεροπορικού αποσπάσματος που καταργείται.

Επειδή με την απόφαση για τη κατάργηση του εν λόγω αεροπορικού αποσπάσματος η Καβάλα βρίσκεται ακόμα μία φορά προ τετελεσμένων αποφάσεων, που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό μας για την απόφαση αυτή.

Δεν αποδεχόμαστε και θα αντισταθούμε με κάθε μέσο στην κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης, διότι θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε ότι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών, τόσο της πολεμικής αεροπορίας, όσο και ιδίως των μέσων εναέριας πυρόσβεσης, τα οποία θα πρέπει να εξακολουθήσουν να μετασταθμεύουν την αντιπυρική περίοδο στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και να μην μετακινηθούν απ’ αυτό.

Επειδή επομένως δηλώνουμε σε κάθε αρμόδιο ότι δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης και ταυτόχρονα καθιστούμε υπεύθυνους αυτούς που ενδεχομένως αγνοήσουν την θέση τοπικών οργάνων και φορέων.

RSS