Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Εμμανουήλ Ταπατζά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Εμμανουήλ Ταπατζά, στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Ο Πρόεδρος και τα  Μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, ενημέρωσαν αναλυτικά τον κύριο Ταπατζά για τον σκοπό ίδρυσης της Ένωσης και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα του Κλάδου των στρατιωτικών, διατυπώνοντας τις θέσεις και προτάσεις τους, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων, στην τοπική κοινωνία. Ειδικότερα του ανέφεραν την πρόθεση τους να καταθέσουν αίτημα προς τον Περιφερειάεχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την διάθεση κατάλληλου χώρου Γραφείων, στην πόλη της Κομοτηνής Διοικητική Έδρα της Περιφέρειας, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται οι θεσμικές συναντήσεις της Ένωσης να διευκολύνεται η ενημέρωση  των στρατιωτικών και η επίλυση καθημερινών προβλημάτων και παράλληλα να στεγάσει το αρχείο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης από πλευράς του, καλωσόρισε εγκάρδια τα Μέλη της Ένωσης  και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας  και ομοψυχίας και αναφέρθηκε στη συνεχή κοινωνική προσφορά τους στον καιρό της ειρήνης, διαβεβαιώνοντας ότι η τοπική κοινωνία και οι αρχές που την εκπροσωπούν, τιμούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφέρθηκε δε στην σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Κομοτηνής, αλλά και συνολικά για τον Νομό Ροδόπης, η πολυπληθής παρουσία των Στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Επεσήμανε δε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο τωβν δυνατοτήτων του για την ικανοποίηση του αιτήματος για την παραχώρηση χώρου Γραφείων στην Κομοτηνή.

Δώρισε δε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το Φωτογραφικό Λεύκωμα ΄΄ΡΟΔΟΠΗ ΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ΄΄, Στο Λεύκωμα παρουσιάζεται μια εν πολλοίς ταραχώδης περίοδος της ιστορίας και ταυτόχρονα, η ποικιλία των πολιτιστικών παραδόσεων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Αξιοποιούνται στο πεδίο της δημόσιας ιστορίας, πληροφορίες και για την αρχαία επιγραφική κληρονομιά της Μαρώνειας, όπως καταγράφηκαν σε έργο του ιατρού Μελίρρυτου τον 19ο αιώνα και αξιοποιήθηκαν μεταγενέστερα από τους επιγραφικούς αρχαιολόγους.

 

Κλείνοντας  ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, ευχαρίστησε τον κύριο Ταπατζά, για το κλίμα  άριστης συνεργασίας των δύο πλευρών και για  την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία επιδεικνύει στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην συνάντηση εκ μέρουςτης Ένωσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης, ο Αντιπρόσωπος της Ένωσης στην ΠΟΜΕΝΣ Χρήστος Μαργαρίτης και η εκπρόσωπος της Ένωσης στο Νομό Ροδόπης, Χρύσα Σκερλετίδου.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης                                                  Συμεών Τονονίδης  

RSS