Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον Γραμματέα του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργο Πεταλωτή

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γραμματέα του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργο Πεταλωτή, στο πλαίσιο των επαφών της με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς..

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία ήταν πολύ επικοδομητική τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης έθεσαν χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θέματα σχετικά με:

  • Την σταδιοδρομική εξέλιξη των Αξιωματικών ΑΣΣΥ
  • Την ένταξη των Αξιωματικών ΕΜΘ στη Β΄ Μισθολογική κατηγορία
  • Το συνταξιοδοτικό των ΕΠ.ΟΠ.
  • Τις απλήρωτες Περιπολίες στον Έβρο
  • Την απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την Αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης των στρατιωτικών

Ακολούθησε ειδική αναφορά στην κατάθεση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Βουλή με θέμα:

 «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις»

όπου ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ κ. Νίκος Παναγιωτίδης με την ιδιότητα και του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) μετέφερε στον Γραμματέα του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργο Πεταλωτή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της Ομοσπονδίας, για θέματα που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς και τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο καθώς και τις επισημάνσεις τους για διατάξεις του νομοσχεδίου που χρήζουν βελτίωση.

Ανέφερε ότι το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μέριμνα προς τα στελέχη των ΕΔ, αντίθετα  δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έπρεπε να επιλύει τονίζοντας χαρακτηριστικά

« Η σοβαρότητα και η υπεύθυνη στάση τόσο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), όσο και της ΠΟΜΕΝΣ έχει αποδειχθεί από την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι έλληνες στρατιωτικοί. Όλοι εμείς στην Ένωση και στην Ομοσπονδία δηλώνουμε έτοιμοι να γίνουμε αρωγοί στην διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που δεν θα προσβάλει κανέναν από εμάς, προσδίδοντας παράλληλα στους συναδέλφους μας ένα σοβαρό βήμα για την υπεύθυνη ανάδειξη όλων των προβλημάτων μας.

Ας μην φοβηθούμε για ακόμη μία φορά να αντικρύσουμε το αύριο και ας φανούμε όλοι μας, Πολιτική ηγεσία, στρατιωτική ηγεσία, Εκπρόεωποι των κομμάτων και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, ικανοί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Ας προετοιμάσουμε ένα γόνιμο έδαφος όπου θα μπορούμε με θάρρος και παρρησία να δούμε πως μπορούν να αναδειχθούν με τον καλύτερο και επαρκέστερο τρόπο όλα τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, »

Ο Γραμματέα του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργος Πεταλωτής επισήμανε τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει μέχρι σήμερα η παράταξη, ενώ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης και της Ομοσπονδίας για τη διαχρονική στήριξη του Κινήματος στα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, επί των οποίων η κυβέρνηση αδυνατεί να εξεύρει σχετικές λύσεις. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, κύριο μέλημα του Κινήματος αποτελεί η στήριξη της εθνικής ισχύος της Χώρας, η περαιτέρω βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των ΕΔ και κυρίως η συνδρομή του στον κρισιμότερο πυλώνα τους, το έμψυχο δυναμικό τους. 

Δεσμεύτηκε δε ότι, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, το Κίνημα να παρέμβει με συγκεκριμένες προτάσεις επί των διατάξεών του, συνεχίζοντας με τη δέουσα ζέση για την επίτευξη της εργασιακής ειρήνης και του αισθήματος ασφάλειας και ικανοποίησης του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ, συνεργαζόμενο ανιδιοτελώς με την ΠΟΜΕΝΣ και τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της για την επίτευξη του κοινού σκοπού μας προς όφελος των στρατιωτικών.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά προς τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους για την καλύτερη και συνεχή παρακολούθηση των ανωτέρω θεμάτων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπ[ρόεδρος Ευάγγελος Παπαβασιλείου, ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης, καθώς και ο Αντιπρόσωπος της Ένωσης στο νομό Ροδόπης Χρήστος Μαργαρίτης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ
RSS