Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεο

Στo πλαίσιo των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τον νέο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεο. Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ  Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος  Ευάγγελος Παπαβασιλείου και η Ταμίας Χριστιάννα Ιορδανοπούλου. Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης συνοδευόταν από τον Αιδεσιμώτατο Πατέρα Σάββα Γεωργιάδη, Επίτιμο Μέλος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη για τον σκοπό ίδρυσης της Ένωσης και τα προβλήματα του Κλάδου των στρατιωτικών, διατυπώνοντας τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την ανάδειξη του κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία. Επιπρόσθετα τόνισαν την σημαντική προσφορά του κλήρου διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους και στην διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης. Δήλωσαν επίσης την προθυμία τους να συμβάλλουν οποτεδήποτε τους ζητηθεί, κατά την κρίση του Μητροπολίτη, στις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης Δράμας.

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Δωρόθεος καλωσόρισε εγκάρδια τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και της συνεχούς κοινωνικής προσφοράς τους, στον καιρό της ειρήνης. Αναφέρθηκε εκτενώς στο κοινωνικό έργο που διατελεί καθημερινά η Μητρόπολη Δράμας και στο όραμα του, για την συμπαράσταση της εκκλησίας στα νέα ζεύγαρια σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των οικογενειακών δεσμών, την προστασία των παιδιών και την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομ΄’αδων

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο για την εγκάρδια φιλοξενία του ζητώντας την προσευχή του και την αγάπη του για όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS