Συνάντηση Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ με τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ.  Βερβερίδης Παναγιώτης, Κυριάκος Αυγερινός και Ιωάννης Σπυρίδης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Υπουργού στην περιοχή της Καβάλας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της  Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νίκος Παναγιωτίδης  αναφέρθηκε στα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί και ιδιαίτερα τα χαμηλόβαθμα στελέχη και τόνισε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι πέρα από την επιστροφή των αναδρομικών του ΣτΕ,  θα πρέπει η πολιτεία να στηρίξει περαιτέρω τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,  θυμίζοντας του  ότι και ο ίδιος σε επανειλλημμένες δηλώσεις του έχει πει ότι οι Στρατιωτικοί έβαλαν πλάτη κατά την διάρκεια των μνημονίων και η πολιτεία οφείλει να τους το ανταποδώσει.

Επίσης τόνισε στον κύριο Καμμένο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία θα πρέπει να συνεχίσει την κατασκευή και παραχώρηση στρατιωτικών κατοικιών στις οικογένειες των Στρατιωτικών στηρίζοντας τις οικογένειες των συναδέλφων μας οι οποίοι παρόλο που έχουν γονατίσει οικονομικά κατά την διάρκεια της κρίσης συνεχίζουν με υπερηφάνεια να προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες  επιτελώντας το καθήκον τους προς την Πατρίδα.

 

Ο κ. Καμμένος απαντώντας στον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), τόνισε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει την κατασκευή οικημάτων καθώς και την ανακατασκευή υφιστάμενων κτιρίων για την δημιουργία κατοικιών για το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισε επίσης ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί γρήγορα  η διαδικασία χορήγησης των αναδρομικών του ΣτΕ  προς τους δικαιούχους. Στην συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε σε τοπικά προβλήματα και ιδιαίτερα στην επικείμενη κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου ο οποίος για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε με σθένος στην αναγκαιότητα διατήρησης της Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και ο Προέδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ τόνισαν από κοινού, ότι το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων) καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων. Τονίστηκε επίσης η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά εξαιτίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Απαντώντας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί η οριστική κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αλλά θα πρέπει και το Υπουργείο να προχωρήσει στις συγχωνεύσεις Στρατιωτικών Μονάδων  προς εξοικονόμηση οικονομικών κυρίως πόρων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος τόνισε προς τον Υπουργό ότι αναλογες αποφάσεις είχαν ληφθεί και για άλλες Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στην νότια κυρίως Ελλάδα οι οποίες ανακλήθησαν και ζήτησε από τον Υπουργό να επανεξετάσει την απόφαση του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελευθερούπολης κατά την διάρκεια επίσημης τελετής παραχώρησης του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών στον Δήμο Παγγαίου για την αξιοποίηση του ως Πολιτιστικό Κέντρο στην οποία εκδήλωση συμμετείχε το προεδρείο της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη.

RSS