Συνάντηση με την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα- Κεντρικό θέμα η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, συνάντηση του Προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικολάου Παναγιωτίδη και του Ταμία κ. Μασάνη Χρήστου με  με την  Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης η επικείμενη κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και η συγχώνευση του με την 25η ΜΚΒ PATRIOT  καθώς και η αναστάτωση η οποία προκαλείται σε περισσότερες από 90 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τύχει μάλιστα μεγάλης δημοσιότητας στα ΜΜΕ, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας φέρεται να έχει προγραμματίσει την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης που εδρεύει στον Διεθνή Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» και τη μετακίνηση, κατά την περίοδο των τακτικών μεταθέσεων το προσεχές Καλοκαίρι, 50-60 περίπου στελεχών και των οικογενειών τους σε άλλες μονάδες ανά την επικράτεια.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ,  τόνισαν στην  Δήμαρχο ότι το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης αποτελεί δομή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία, προσφέροντας όχι μόνο στρατιωτικές, αλλά και κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.  Η κατάργηση του θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων)  για την καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων.
Στο σημείο αυτό τονίστηκε η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά εξαιτίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης,.

Η Δήμαρχος Καβάλας άκουσε με προσοχή το θέμα και δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος, διαβεβαιώνοντας τους ότι ο Δήμος Καβάλας στέκεται αρωγός στο δίκαιο αγώνα τους.

RSS