Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο

Στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, συνάντηση, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο. Ο Πρόεδρος και τα μέλη ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη για τον σκοπό ίδρυσης της Ένωσης και τα προβλήματα του Κλάδου των στρατιωτικών, διατυπώνοντας τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την ανάδειξη του κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία.

Επιπρόσθετα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισαν την σημαντική προσφορά του κλήρου διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους και στην διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης. Δήλωσαν επίσης την προθυμία τους να συμβάλλουν στα πλαίσια του εθελοντισμού , κατά την κρίση του Μητροπολίτη, στις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε εγκάρδια τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και της συνεχούς κοινωνικής προσφοράς τους, στον καιρό της ειρήνης. Τόνισε δε την ανάγκη της διατήρησης της ομοψυχίας και της ομόνοιας μεταξύ των Ελλήνων ως το απαραίτητο στοιχείο διατήρησης της εθνικής μας συνείδησης. Αναφέρθηκε στο θέμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας τονίζοντας ότι υπάρχει πλήθος ιστορικών αποδείξεων και αναφορών περί αυτού. Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του, στο Αγγλικό Χέβι μέταλ συγκρότημα  IRON MAIDEN, το οποίο από το 1986 διέδιδε την ελληνικότητα της Μακεδονίας με το τραγούδι του, «Alexander the Great»

Αναφέρθηκε τέλος και στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας, μας δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο της νέας γενιάς και δώρισε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εικόνα και βιβλία για το έργο του Αποστόλου Παύλου.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο, για  την εγκάρδια φιλοξενία του, ζητώντας την προσευχή του και την αγάπη του για τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

RSS