ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε, συνάντηση, του Προεδρείου της Ένωσης  με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ, Θεόδωρο Μαρκόπουλο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κυριάκος Αυγερινός.

Αρχικά τέθηκε το θέμα  της αιχμαλωσίας από τις Τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Ανθυπολοχαγού  Άγγελου Μητραιτώδη και του Λοχία Δημητρίου Κούκλατζη. Τονίστηκε η άδικη φυλάκισή τους η οποία πλέον εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς και σαφώς δεν πηγάζει από επιθετική ενέργειά τους. Τα μέλη της Ένωσης  ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να προβεί στο μέτρο των δυνατοτήτων του σε κάθε δυνατή παρέμβαση προς επίλυση του θέματος ενώ τόνισαν ότι η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει το θέμα ως μείζον θέμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπρόσθετα τέθηκε το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και η αναστάτωση η οποία προκαλείται σε περισσότερες από 90 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και ο Προέδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ τόνισαν από κοινού, ότι το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων) καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων. Τονίστηκε επίσης η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά εξαιτίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Στο σημείο αυτό τα μέλη της Ένωσης ευχαρίστησαν τον κύριο Μαρκόπουλο για τις συνεχείς και ουσιαστικές του παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την στρατιωτική ηγεσία για την διατήρηση του Α/Απ Χρυσούπολης καθώς και για την στήριξη του προς τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους που υπηρετούν σε αυτό.

Κλείνοντας την συζήτηση τα μέλη του Δ.Σ. της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας,  την ανησυχία τους  και την αγωνία τους,  για την ιστορική γη της Μακεδονίας και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ζήτημα, σεβόμενοι  πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

RSS