H Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, παρούσα στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη συμμετείχε στις εκδηλώσεις των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρη Ρώτα, τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο και τον Αναπληρωτής Γεν. Γραμμ. κ. Βασίλης Λάμπρου,

Συγκέντρωση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας, στο Λευκό Πύργο

Συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., έδωσε από κοινού με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας το βροντερό παρών στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Λευκού Πύργου

Μέλη του Δ.Σ και Τομεάρχες της ΠΟΜΕΝΣ στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο. (Αθανάσιος Σαρρής, Κατερίνα Κιουρτσίδου, Νίκος Παναγιωτίδης, Σπύρος Κυριακόπουλος, Ευθύμιος Φάσουρας)

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει  με στρατιωτικούς  και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας  για τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων  που διασφαλίζουν  το ύψιστο  αγαθό της ακεραιότητας της Πατρίδας μας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Με το Προεδρείο των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ

 

Μέλη του Δ.Σ. Της ΠΟΜΕΝΣ (Βασίλης Λάμπρου, Νίκος Παναγιωτίδης, Γιώργος Παπαθανασίου, Γιώργος Θεοδώρου)

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ και τη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

Ένστολη πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας των συγκεντρωμένων προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Κατά την άφιξη στο Υπουργείο αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους προέδρους των Ομοσπονδιών επίδωσε  κοινό ψήφισμα αιτημάτων στον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ  είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με μέλη της Κυβέρνησης για όλα όσα απασχολούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης με το Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστο Δερμετζόπουλο και τον Περιφερειάρχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανέστη Παπαδόπουλο.

 

Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της επίσκεψης στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά την διάρκεια των εγκαινίων από τον ΥΠΕΘΑ κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης και  Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, κ. Νίκος Παναγιωτίδης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Υπουργό.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ  Νίκος Παναγιωτίδης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

 

Με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και το προεδρείο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ, του δόθηκε η ευκαιρία  να συνομιλήσει με συναδέλφους, οι οποίοι στελεχώνουν ειδικές ομάδες των Ενόπλων δυνάμεων και ομάδες με αξιοσημείωτα θετικό πρόσημο προσφοράς προς την Ελληνική κοινωνία και όλους τους συμπολίτες μας, συζητώντας μαζί τους για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με συναδέλφους, οι οποίοι στελεχώνουν ειδικές ομάδες των Ενόπλων δυνάμεων και ομάδες με αξιοσημείωτα θετικό πρόσημο προσφοράς προς την Ελληνική κοινωνία.

 

Προβλήματα που αφορούν την στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα.

Συζητώντας με συναδέλφισσες, οι οποίες στελεχώνουν Ειδικές Ομάδες άμεσης επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Συνέντευξη Προέδρων ΠΟΜΕΝΣ και ΕΣΠΕΑΜ/Θ στο ΕΝΑ CHANELL

Στη διάρκεια της επίσκεψης , ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κ. Δημήτρης Ρώτας  και ο Αντιπρόεδρος για θέματα Μέριμνας Προσωπικού και Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), κ. Νίκος Παναγιωτίδης, φιλοξενήθηκαν ζωντανά μέσα από τον χώρο του περιπτέρου του ΥΠΕΘΑ, στην εκπομπή ”ΑΝΑΛΥΤΗΣ” του ΕΝΑ CHANELL. Συζήτησαν με τους δημοσιογράφους Αναστάσιο Παλαιστίδη και Απόστολο Ατζεμιδάκη  τα προβλήματα των Ελλήνων Στρατιωτικών.

 

Στην εκπομπή ”ΑΝΑΛΥΤΗΣ” του ΕΝΑ CHANELL με τον δημοσιογράφο Τάσο Παλαιστίδη στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και τη Γενική Γραμματέα, κα Μαρία Συρεγγέλα.

Με  πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέας Πρόνοιας και Οικογένειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  κας Μαρίας Συρεγγέλα,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του  κ. Νικολάου Παναγιωτίδη,  με τον Υπουργό κύριο Βρούτση  παρουσία της Γενικής Γραμματέας.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Οικογένειας κα Μαρία Συρεγγέλα.

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την χορήγηση των Προνοιακών Επιδομάτων προς τους Στρατιωτικούς, εξαιτίας της χορήγησης των αναδρομικών στους ενστόλους (Στεγαστικό επίδομα, Εγγραφή τέκνων Στρατιωτικών στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ, Επίδομα παιδιού Α21 κλπ).

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Οικογένειας κα Μαρία Συρεγγέλα.

 

Ο κ. Νίκος Παναγιωτίδης,  μετέφερε στον κύριο Ιωάννη Βρούτση τις ευχαριστίες τις Ομοσπονδίας αλλά και των εκατοντάδων συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, ανά την Ελλάδα,  για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού  και της Γενικής Γραμματέας κας Μαρίας Συρεγγέλα οι προσπάθειες των οποίων υπήρξαν καταλυτικές  για την επίλυση του προβλήματος.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Οικογένειας, κα Μαρία Συρεγγέλα.

 

Παράλληλα ορίστηκε το αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αντιπροσωπείας  της ΠΟΜΕΝΣ με την συμμετοχή του Προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ και Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, με την Γενική Γραμματέα αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Οικογένειας, για την εξέταση συνολικά των εργασιακών  προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο – Ομιλία Πρωθυπουργού

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (07/09) αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Λάμπρου και την Τομεάρχη της Ομοσπονδίας κ, Κατερίνα Κιουρτσίδου, παρευρέθησαν  κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της Διεύθυνσης της ΔΕΘ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους φορείς και τις αρχές της χώρας.

 

Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτρης Ρώτας, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, η  Τομεάρχης της Ομοσπονδίας κα Κατερίνα Κιουρτσίδου και ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμμ. κ. Βασίλης Λάμπρου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

 

 

 

 

 

 

RSS