ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Πληρωμή των Υπηρεσιών για την Αποτροπή Μεταναστευτικών Ροών στον Έβρο

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), απέστειλε κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, επιστολή προς τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, σχετικά με τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι συνάδελφοι μας στρατιωτικοί εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Κύριε Βουλευτά

  1. Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχετε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και ως Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σας μεταφέρουμε το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νομό Έβρου για τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών.
  2. Συγκεκριμένα συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην:

α.   12η  Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

β.   16η  Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

γ.    50η  Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού

και εκτελούν υπηρεσίες, εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

  1. Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ακριτική αυτή περιοχή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων μας.

 

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                            Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

 

Χρήστος Δελής

Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

RSS