ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς. στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος  Ευάγγελος Παπαβασιλείου, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης, η Ταμίας Χριστιάννα Ιορδανοπούλου και ο Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού και Αντιπρόσωπος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ στην ΠΟΜΕΝΣ, Γεώργιος Τουτζιαράκης.

Ο κ. Πέτροβιτς   καλωσόρισε εγκάρδια τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης  και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας  και ομοψυχίας και αναφέρθηκε στη συνεχή κοινωνική προσφορά τους, στον καιρό της ειρήνης διαβεβαιώνοντας δε ότι η τοπική κοινωνία και οι αρχές που την εκπροσωπούν, τιμούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος και τα  Μέλη του Δ.Σ., ενημέρωσαν αναλυτικά τον κύριο Πέτροβιτς, για τα προβλήματα του Κλάδου των Στρατιωτικών και διατύπωσαν τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα το θέμα της Αποζημίωσης Υπηρεσιών Περιπόλων Αποτροπής Μεταναστευτικών Ροών στα σύνορα στον Έβρο.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης τόνισε στον κύριο Αντιπεριφερειάρχη, το έντονο πρόβλημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στα σύνορα του Έβρου, οι οποίοι εκτελούν υπηρεσίες εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και  παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2020 και για περισσότερους από δεκαπέντε (15) μήνες.

Σε ότι αφορά το θέμα των απλήρωτων υπηρεσιών στα σύνορα του Έβρου, ο κύριος Πέτροβιτς χαρακτήρισε ως πολύ σωστή και αναγκαία την υλοποίηση της πρότασης της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και  δεσμεύθηκε ότι θα την στηρίξει σθεναρά  κατά τις συναντήσεις του τόσο με τους πολιτικούς όσο και με τους Στρατιωτικούς φορείς  της περιοχής μας. Τόνισε δε ότι το Γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, θα είναι πάντοτε ανοιχτό για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή.

Κλείνοντας  ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για το κλίμα  άριστης συνεργασία των δύο πλευρών από την ίδρυση της Ένωσης και για  την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχει επιδείξει όλα  τα προηγούμενα χρόνια της ενασχόλησης του με τα κοινά, στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης
 Επισμηναγός (ΤΣΕ)  
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS