ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Συνάντηση με τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας  Πεζικού, Υποστράτηγο Αναστάσιο Αλεξιάδη.

Συνάντηση με τον Διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI Μ/Κ ΜΠ), Υποστράτηγο Αναστάσιο Αλεξιάδη, πραγματοποίησε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), στην έδρα της Μεραρχίας στο ακριτικό Διδυμότειχο. Η θέση της Μεραρχίας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστούν τον ρόλο και την αποστολή της πρωταρχικής σπουδαιότητας και σημασίας.

Η συζήτηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κινήθηκε επί της αμοιβαίας προσπάθειας διαρκούς εντοπισμού και διαχείρισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στην ευαίσθητη περιοχή ευθύνης της 16ης Μηχανοκίνητης  Μεραρχίας  Πεζικού.

Ο κ. Διοικητής επεσήμανε την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες υπαγωγής της Μεραρχίας και κάθε ενέργεια ανάδειξής τους συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε δε πως η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αποτελεί πρωταρχικό του στόχο και ευελπιστεί σε μια δημιουργική συνεργασία με την Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ προς αυτή την κατεύθυνση. Συμφωνήθηκε δε η ύπαρξη ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με σκοπό την ταχύτερη πρόληψη, ανάδειξη και αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο το κλίμα συνεργασίας που διαπιστώσαμε προς επίλυση των προβλημάτων των ακριτών συναδέλφων μας, αποτελεί για εμάς εχέγγυο μιας δημιουργικής συνεργασίας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης
 Επισμηναγός (ΤΣΕ)  
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS