Δυναμώνουμε την ΕΣΠΕΑΜ/Θ – Δυναμώνουμε την Φωνή των Ελλήνων Στρατιωτικών

Αγαπητοί συνλαδελφοι

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ιδρύθηκε τον Μάιο του 2017, με σκοπό:

– Την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ όλων των στρατιωτικών, που υπηρετούν σε Μονάδες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας μας, χωρίς αποκλεισμούς,

– Την σύνθεση προτάσεων και ιδεών για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων με την κατάθεση ρεαλιστικών και ολοκληρωμένων προτάσεων,

– Την ανάδειξη του ιστορικού και σύγχρονου ρόλου των ανωτέρω στρατιωτικών, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως παράγοντα εγγύησης της εθνικής ανεξαρτησίας και εμπέδωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στο ξεκίνημά μας αυτής της προσπάθειας μας, θέσαμε τρεις βασικούς στόχους

ΠΡΩΤΟΣ μας ΣΤΟΧΟΣ η οργάνωση και λειτουργία μιας στιβαρής Ένωσης, με γερά θεμέλια η οποία θα έχει ως μοναδικό σκοπό, την υπεύθυνη και αποτελεσματική εκπροσώπηση των Ελλήνων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σήμερα λοιπόν είμαστε εδώ εκπροσωπώντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα δύο χιλιάδες ( 2.000 ) και πλέον στρατιωτικούς

Δύο χιλιάδες ( 2.000 ) και πλέον οικογένειες στρατιωτικών εμπιστεύονται την ΕΣΠΕΑΜ/Θ για την εκπροσώπηση τους.

Ως ιδρυτικά μέλη ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια νέα αρχή. Και αρχή αποτέλεσαν και αποτελούν οι αξίες μας και τα ιδανικά μας. Αξίες της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών για όλους, της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης. Αξίες της διαφάνειας της δικαιοσύνης της δημοκρατικής συμμετοχής.

    Αξίες που μας ενώνουν.

ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ θέσαμε την ενημέρωση τόσο των θεσμικών φορέων της Περιφέρειάς μας όσο και των συναδέλφων μας  για τον σκοπό λειτουργίας της  Ένωσής μας.

Ταξιδέψαμε με τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου από άκρη σε άκρη αυτής της Περιφέρειας για να μεταφέρουμε το μήνυμά μας. Απευθυνθήκαμε στο συνάδελφό μας δηλώνοντάς του ότι είμαστε κοντά του, δίπλα του. Από τον Νομό Δράμας και το τελωνείο της Εξοχής μέχρι την Ορεστιάδα και το τελωνείο στις Καστανιές για να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους του που υπηρετούν στον Έβρο, στην καρδιά του Ελληνικού Στρατού.

Διοργανώνουμε συνεχώς Ημερίδες Ενημέρωσης και Διαλόγου στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης που πραγματοποιεί η ΕΣΠΕΑΜ/Θ προς τα μέλη της, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, θεσμικών φορέων, ειδικών επιστημόνων κλπ, έτσι ώστε να ακουστούν τα ερωτήματα των συναδέλφων μας και να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, για τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν.

Κα το μήνυμα πέρασε.

Οι συνάδελφοί μας, μας εμπιστεύτηκαν και δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια μας αναδεικνύοντας πολύ γρήγορα την Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ την μεγαλύτερη Ένωση Στρατιωτικών στην Ελλάδα. Και η επιτυχία δεν σταμάτησε εκεί. Συνάδελφοί μας από την υπόλοιπη Ελλάδα παρακολουθώντας την δράση και τους αγώνες μας, μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και εξέλεξαν με την ψήφο τους, μέλη της Ένωσης μας στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους Τομείς δράσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ θέσαμε την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στους χώρους της εργασίας τους και την εξεύρεση τρόπων επίλυσής τους. Με δυναμισμό με υπευθυνότητα και με αστείρευτες δυνάμεις παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γι αυτό.

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), είναι εδώ, ενωμένη σαν μια γροθιά, έτοιμη να διεκδικήσει το δίκαιο αίτημα της καθεμιάς και του  καθενός συναδέλφου στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τονίζουμε:

Η δύναμη μας είστε όλοι εσείς, οι γυναίκες και οι άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων στο  Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό  Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, οι  εγγυητές  της  ασφάλειας, της  ειρήνης και  της  ευημερίας  του  ελληνικού  λαού.  Ελάτε δίπλα μας, μιλήστε μας, καταθέστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, τους προβληματισμούς σας. Ενωθείτε μαζί μας και δυναμώστε την φωνή μας.

Προχωράμε όλοι μαζί και υλοποιούμε τους στόχους μας.

Με όραμά μας ένα σύγχρονο στράτευμα, αξιοποιούμε την εμπειρία του παρελθόντος και ανοίγουμε σήμερα τον δρόμο για την συμμετοχή όλων σε μια κοινή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Κατανοώντας τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, βιώνοντας μια οικονομική κρίση επώδυνη για όλους μας, αποφασίζουμε σήμερα να ενωθούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε το κοινό σημείο που μας ενώνει:

Τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS