Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον Βουλευτή Έβρου (ΝΔ) κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, στο πλαίσιο των επαφών της με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς..

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ έθεσαν και το θέμα του επικείμενου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  με θέμα

 «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις»

όπου κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για θέματα που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς και τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο καθώς και τις επισημάνσεις τους για διατάξεις του νομοσχεδίου που χρήζουν βελτίωση.

Ιδιαίτερα δε τονίστηκαν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 71 τα οποία πέραν του ότι πλήττουν καίρια την θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών, προκαλούν εύλογα ερωτήματα για το πώς προέκυψε, αυτή η πρόταση χωρίς να κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι αυτοί τους οποίους αφορά, χωρίς δηλαδή την συμμετοχή – επικοινωνία με τους αιρετούς εκπροσώπους των Στρατιωτικών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ κ. Νίκος Παναγιωτίδης με την ιδιότητα και του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) κατέθεσε στον κύριο Δερμεντζόπουλο πρόταση της Ομοσπονδίας για την επίλυση του θέματος δηλώνοντας του ότι :

« Η σοβαρότητα και η υπεύθυνη στάση τόσο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), όσο και της ΠΟΜΕΝΣ έχει αποδειχθεί από την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι έλληνες στρατιωτικοί. Όλοι εμείς στην Ένωση και στην Ομοσπονδία δηλώνουμε έτοιμοι να γίνουμε αρωγοί στην διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που δεν θα προσβάλει κανέναν από εμάς, προσδίδοντας παράλληλα στους συναδέλφους μας ένα σοβαρό βήμα για την υπεύθυνη ανάδειξη όλων των προβλημάτων μας.

Ας μην φοβηθούμε για ακόμη μία φορά να αντικρύσουμε το αύριο και ας φανούμε όλοι μας, Πολιτική ηγεσία, στρατιωτική ηγεσία και εκπρόσωποι των στρατιωτικών ικανοί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Ας προετοιμάσουμε ένα γόνιμο έδαφος όπου θα μπορούμε με θάρρος και παρρησία να δούμε πως μπορούν να αναδειχθούν με τον καλύτερο και επαρκέστερο τρόπο όλα τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, »

Ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και θα θέσει άμεσα τα θέματα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο καθώς και σε θεσμικούς φορείς της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή του Έβρου και γενικότερα, θέματα τα οποία επηρεάζουν παράλληλα την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά προς τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους για την καλύτερη και συνεχή παρακολούθηση των ανωτέρω θεμάτων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης, η Ταμίας Χριστιάννα Ιορδανοπούλου καθώς και ο Αντιπρόσωπος της Ένωσης Χρήστος Μαργαρίτης.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  
RSS