Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, στο πλαίσιο των επαφών της με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας. Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης και ο Ταμίας κ. Χρήστος Μασάνης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και της αναστάτωσης η οποία μπορεί να προκληθεί, σε περισσότερες από 90 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό, εξ αιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς την μελλοντική λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή.

Τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ τόνισαν στον κύριο Αντωνιάδη, ότι το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων) καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων. Τονίστηκε επίσης η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά εξαιτίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Επιπρόσθετα τέθηκε το θέμα της παραχώρησης των οικημάτων του στρατιωτικού Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας, σε ιδιώτη επενδυτή και η πιθανή αποστέγαση οικογενειών στρατιωτικών.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΕΑΜ/Θ διαβεβαίωσαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι είναι σύμφωνοι με το ενδεχόμενο της οικονομικής επένδυσης και εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα από οποιονδήποτε επενδυτή λόγω του επικείμενου οφέλους που ευελπιστούν να επιφέρει στην περιοχή.

Παράλληλα όμως τόνισαν πως τα οφέλη αυτά, δεν θα πρέπει να επέλθουν εις βάρος των παροχών κοινωνικού χαρακτήρα που δικαιωματικά παρέχονται στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) που υπηρετούν στην περιοχή. Ζήτησαν δε από τον κύριο Αντωνιάδη να μεσολαβήσει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να προσδιορίσει με σαφήνεια τους όρους παραχώρησης των στρατιωτικών οικημάτων του Α/Δ Αμυγδαλεώνα και να εξασφαλίσει την στέγαση των οικογενειών των στρατιωτικών καθ΄όλη τη διάρκεια εκμίσθωσης των χώρων του Αεροδρομίου. τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ”Πιστεύουμε ότι δεν θα θελήσει κανένας είτε πολιτικός είτε στρατιωτικός παράγοντας να υπογράψει την αποστέγαση συναδέλφων μας  με δυσμενείς επιπτώσεις για αυτούς και τις οικογένειες τους.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα θέσει τα θέματα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο σε μια προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή, θέματα τα οποία επηρεάζουν παράλληλα την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά προς τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους για την καλύτερη και συνεχή παρακολούθηση των ανωτέρω θεμάτων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο
Πρόεδρος
Ο
Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Παναγιωτίδης
Επισμηναγός (ΤΣΕ)
Χρήστος Δελής
Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

RSS