ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Διάθεση Υγειονομικού Προσωπικού των ΕΔ σε Λιμάνια και Αεροδρόμια.

  1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκειά των συναδέλφων μας, σχετικά με τα όσα ανακοινώθηκαν στις 28.6.2020, δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά σχετικά με τη διάθεση Υγειονομικού προσωπικού το οποίο θα εγκατασταθεί τους επόμενους τρεις μήνες στα σημεία εισόδου της Χώρας (Λιμάνια – Αεροδρόμια), έχοντας την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται στα αεροδρόμια, ενόψει του «ανοίγματος» των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου.….!

 

  1. Τα ανωτέρω αποτελούν απαξίωση και υποβάθμιση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διότι η εμπλοκή τους αυτή:

 

α. Είναι ικανή να θέσει σε άμεσο κίνδυνο συναδέλφους μας, αφού διοχετεύει πολύτιμο προσωπικό υγειονομικών ειδικοτήτων προς την εκπλήρωση πάρεργου, όταν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και οι υγειονομικές Υπηρεσίες των Μονάδων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «υποφέρουν» από χρόνιες ελλείψεις υγειονομικού  προσωπικού.

 

β. Εκφεύγει της αποστολής τους, που είναι η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα Στελέχη των Ε.Δ.  καθιστώντας τους για άλλη μια φορά, βοηθητικό προσωπικό έτερων Υπουργείων.

 

Γ.  Επιβαρύνει υπέρμετρα το στρατιωτικό προσωπικό σε αντικείμενα ξένα με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

  1. Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), στην οποία κοινοποιείται το παρόν για την ενημέρωση σας και τις ενέργειές σας, προς επίλυση του θέματος.

 

 

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός (ΤΣΕ)

 

Χρήστος Δελής

Υποσμηναγός (ΥΑΔ)

 

 

RSS